5 Mart 2008 Çarşamba

İlkbahar gelince her alanda faaliyetlerde hız kazanıyor

Hava sıcaklığı müsait olunca ilk işimiz tabiiki arıları kontrol etmek oluyor,onların faaliyetlerini gözlemlemek insanı dinlendiriyor
Kızılcık ağaçları sıcaklık artmasına paralel olarak onlarda hassasiyetlerini göstermiş durumdalar.





Ormanları gezerken seyrine doyum olmayan güzel çiçekleri resimledim.









4 tane bahçemizden biri olan bu bahçeyi belleyip soğan ve sarımsak ektik,eşim ve diğer kardeşlerimin eşleri ekim işinde başroldeler,kendi ektiğiniz ürün kadar lezzetlisi yok.













Benim belleme görevim bittikten sonra ekmiş olduğum cevizlerin,bir tanesine keçi veya koyun zarar vermiş,en iyi yolun arıların etrafını çevirdiğim gibi kapatmak olduğunu düşündüm ve yaptım.Bu yıl cevizlerimden daha çok verim bekliyorum.














6 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

İLHAMİ ABİ
yAŞAM TARZINA HAYRANIM, ALLAH NASİP EDERDE EMEKLİLİĞİME KAVUŞMA ŞANSIM OLURSA AYNEN SENİN BU YAPTIKLARINI GERÇEKLEŞTİREBİLECEĞİM BİR YAŞAM TARZIM OLSA YETER BANA...ALLAH SİZLERE SAĞLIK SIHHAT VE UZUN ÖMÜRLER VERSİN, KALIN SAĞLICAKLA SAYGILAR ABİ

Ballı Baba dedi ki...

İlhami bey, Baharın tüm belirtileri kendini gösterdi artık. Tüm hızımızla bizlerde arılarımızı hazırlamaya başladık.Seninde hem bahçe hemde arılarının çalışmalarındaki hassasiyetini zevkle izliyorum. Ailecek ve tüm sevdiklerinle her şey gönlünüzce olsun.

Ballı Baba dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
TUNCAY HADİSE dedi ki...

İlhami Abi,
Birçok arkadaşın ve benim hayalimi gerçekleştirmişsin. Sizi yürekten kutlarım.Aileniz ve dostlarınızla sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diliyorum.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

İşte hayat bu be,
Allahtan başka ne istenirki sağlık mutluluk ve sevdiklerinle beraber olmak.
Çok mal para, hayırda ve helal yollarda kullanmak kaydıyla istenir ama her kes Allahın takdir ettiği ölçüde bu dünyadan nasibini alır.çok zengin olanların bile böyle huzurlu bir hayatı arzuladıklarını düşünüyorum.
Her şey gönlünce olsun İlhami bey selamlar.

Unknown dedi ki...

İlhami abi kolay gelsin,insan bi işi severek yaparsa ne kadar haz duyar,Aynı işi size zorla yaptıracak olsalar eziyet olur.yaşam tarzın benimkine benziyor,ziraatçılığın her türüne ulaşmaya çalışıyoruz.saygılar... Bu arada hafta sonu gebzeye gelecem görüşmek dileğiyle,her şey gönlünce olsun İLHAMİ abi.