4 Temmuz 2010 Pazar

We will transport our hives in Tekirdağ Kovanlarımızı Tekirdağa nakledeceğiz.

Kovanları hasat için kurduğumuz çadır.Yağmurdan sonra nektar geliri kesilince sağımı pek sıhhatli yapamadık dolayısıyle Trakyada sağıma devam edilecek.

Tent that we built for harvest,but after rain cut nectar coming,we didnt harvest,so harvest will go on in Tekirdağ.
Kovanların üzerindeki örtü tahtası veya bezi alınarak yerine tül konuldu,kilit sistemleri kontrol edildi.Pazartesi günü Tekirdağa gideceğiz.
Taking cloth cover on hives,put thul for transporting.Checked lock system.We will continue Tekirdağ on Monday.
Kestane balı için geldiğimiz Şile İmrenli köyünde yağmura kadar gelir çok güzeldi,yağmurdan sonra kestane geliri kesildi,şu an ıhlamurlar çiçekte bunun yanında diğer bitkilerdende nektar gelmekte.
We have come for chesnut honey in İmrenli village,everything perfect before starting rain,after the rain cut chesnut nectar coming.Linden trees give nectar nowadays.
Gebze adliyesinde hakimli yapmakta olan ortaokuldan sınıf arkadaşım sayın Zaim Asat,beni niye arılığa giderken ve ava giderken çağırmıyorsun diye sitem ediyordu,cumartesi ben arılığa gideceğim deyince bende gelebilirmiyim dedi,niye olmasın,eğer tüfekleride alırsan iyi olur,biraz atış yaparız fikrini ortaya attı.Bende otomatik tüfeğimi aldım önce doldurmasını ,boşaltmasını öğrettikten sonra hedefe arış yaptırdık,gayet güzel vurdu hedefi,yakında teskere ve tüfek alımı olacak.Bu arada Zaim bey bizim arı nakli için yaptığımız hazırlıklarda yardımcı oldu,iş durumuna göre Trakyada büyük ihtimalle bizimle bulunacak.

My middle school friend Judge Zaim Asat,why dont you ınvite me in apiary or hunting,when I say I will go to apiary tomorrow ,he ask can I come with you,if you bring your shot gun we will be try it.I accept his idea.Firstly I learned how to fill and unloading gun also usege.Then we have made target shooting.Meanwhile he helped us to prepare our hives.
Yemek faslından sonra çalışmaya başladık.After dinner,we started to wörk.

Mangal kömürü yapılan saha ,charcoal production area.