24 Mart 2007 Cumartesi

baharın güzellikleri birbaşka


bahar aylarının gelmesiyle birlikte tabiat canlanıp güzelleşiyor.Etrafımızdaki güzellikler bizi bambaşka bir aleme götürüyor.

Kitlesel arı ölümleri neden oluyor? | Haber Sitesi Türkçe Bilgi'den

Kitlesel arı ölümleri neden oluyor? Haber Sitesi Türkçe Bilgi'den: "dünya genelinde yayılıyor
Arıların, Kuzey Amerika’daki sır dolu ölümleri, biyologlar ve çiftçilerin başını ağrıtıyor. Arıların yüzde 70’inin iz bırakmadan yok olması, tarımı da olumsuz etkiliyor.
Konumuz arılar ve çiçekler arasındaki eski hikaye. Arıların çiçeklerin polenlerini taşıyarak bitkilerin döllenmelerini sağlaması doğal yaşamın vazgeçilmezi. Arılan bu işlevleri ile aynı zamanda çiftçilerin iyi mahsül toplamalarını ve bizim de taze bir elma ya da lezetli bir armutun keyfini çıkarmamızı sağlıyor. Ancak son yıllarda tüm dünyada görülen kitlesel arı ölümleri, gelecekte insan-hayvan ve bitki arasındaki dengenin önemli bir parçası olan bu görevi kimin yerine getireceği sorusunu ortaya attı. Arıların kitlesel ölümü son haftalarda Almanya’da da görülmeye başlandı.
Tarım ilaçlarının etkisi
Brandenburg’dan arıcı Günther Jesse arıların ölümünü tarım ilaçlarına bağlıyor. Jesse, „Karşılaştığımız bu durumun nedeni, Rendal ya da diğer aşırı güçlü bitki koruma ilaçlarının kullanımına bağlı olabilir. Böyle giderse önümüzdeki Mayıs ayında tek bir arımız bile kalmayabilir"

ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]  - Arıcılık kursu verilirken üniversitelileri arı soktu

ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi] - Arıcılık kursu verilirken üniversitelileri arı soktu