7 Nisan 2010 Çarşamba

Treatment with bees Arılarla tedavi

Arılar MS hastasını ayağa kaldırdı

06 Nisan 2010 Salı 20:01
İngiltere'de 12 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan kadın arıların sokmasıyla yeniden yürümüye başladı.

İngiltere'de 12 yıldır MS hastası olan ve yatağa bağımlı yaşayan bir kadına arı sokması tedavisi uygulandı ve hasta artık yürüyebiliyor.

İngiltere'de yaşayan ve 12 yıldır MS hastası olan 45 yaşındaki Sami Chugg adlı kadın, hastalığı dayanılmaz boyutlara gelince Çin'de çok uzun yıllar öncesine dayanan ve arıların sokmasına dayanan bir yöntemi denemeye karar verdi. Bu tedavi süresi boyunca kadının bel bölgesindeki belli noktalara canlı arılar yerleştirildi ve kadını sokmasına izin verildi.

1500 ARI ÇALIŞTI

Chugg'ı tedavinin sürdüğü 18 ay boyunca haftada iki kez, toplam bin 500 arı soktu. Çoğu kişi için bir arı tarafından sokulmanın dehşet verici olabileceğini belirten Chugg, "arılara çok şey borçluyum, sağlığımı onlar sayesinde yeniden kazandım" dedi.

Akupunktura çok benzeyen tedavide, akupunktur iğneleri yerine arının iğneleri kullanılıyor. Ana tedavi doğal bir ilaç olarak görülen arıdan gelen toksin.

Arı terapisi, romatizma ve eklem iltihabı gibi sorunlar yaşayan hastalarda gözle görünür etki yapıyor. Arının zehri kan dolaşımını hızlandırıyor, ağrıyı dindiriyor ve iltihabı yok ediyor.

HASTALARIN YÜZDE 90'I TAMAMEN İYİLEŞİYOR

Doktor, arıları cımbızla tek tek sorunlu bölgeye yerleştiriyor. Arı içgüdüsel olarak yerleştirildiği noktayı sokuyor ve ölüyor. İğne ve zehir, vücutta bir süre bekletiliyor. Çin'de 3 bin yıl öncesine dayanan bu tedavi yöntemi günümüzde de kullanılıyor. Çinli doktorlar hastaların yüzde 90'ının tamamen iyileştiğini belirtiyor.

UYARI: BU YÖNTEMİ SAKIN EVDE TEK BAŞINIZA DENEMEYİN.

Bu haber toplam 1613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Yorum eklemek için üye girişi yapmalısınız.
GeriYukarı
Ufuk SÖYLEMEZ