12 Ekim 2011 Çarşamba

Ormandaki arılarımı asıl yerlerine taşıdım I transported main place at forest hives

 Ormandaki arılarımı sabit yerlerine taşıdım,havalar bayağı soğudu.Varroa mücadeleleri yapıldı,bulunduğum yer deniz kıyısı olduğu için ormanlara göre daha ılıman iklime sahip,böylece  kontrol imkanım  olabiliyor.

I transported main places my hives from forest.Nowadays weather very cold here,I made varroa struggle,my place is nearby sea so I can interstid my hives everytime.
 varroa çekmecelerinde  durum bu,yaptığımız mücadele işe yaramış.
varooas latest situatıons.
 pürenler yağmurdan sonra  çok güzel görüntüye sahipler,yeni yeni açanlar var ama maalesef havalar çok soğudu,umarım önümüzdeki günlerde normale döner.
Tüfek teskereleri 5 yıl için veriliyor,süre dolduğundan yenilemem gerekiyordu,işlemi tamamladım teskeremi aldım,şimdi sadece Çevre ve Orman bakanlığından  avlanma harcı yatırıp belge alacağım.Kış mevsimi boyunca arkadaşlarımla zevkli av yapma imkanına kavuşacağım.
renovatıon 5 years time .I completed all formalities and take rifle missive today,later I will pay necessary paymenr to Environment and forest ministry to hunting missive so I will be hunting during winter season with my hunter friendsMy rifle missive duratıon finished this year,You must get