18 Kasım 2011 Cuma

Gölcük Halıdere Efraim Korkut beyi ziyaretim Mr Efraim Korkut visit in Gölcük Halıdere

 Kocaeli Gölcük Halıderede arıcılık yapmakta olan emekli öğretmen Sayın Efraim Korkut beyi ziyeret ettim.Kendilerine buradan göstermiş oldukları misafirperverlik ,saygı ve anlayışdan dolayı teşekkür ediyor bende en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum,umarım bizleri ziyaret ettiklerinde bizde ikram da sevgide  ve saygıda geride kalmayız.Yaptığımız incelemede kovanların salkımda olduğu gözlendi,varroa mücadeleleri yapılmış ve halen yapılmakta,sayın hocamın mevcudu bir hayli fazla ve birkısmınında burada olmadığını öğrendim.Allah kendilerine kolaylıklar versin.
I visited retired teacher and beekeeper dear Efraim Korkut in Gölcük Halıdere province,I m sending him thanks for hospitality and nice behaviours.I hope when he visit us we will be show respects entertinments and others.While investigations we saw bees has cluster positıons,varroa struggle  completed.Dear teacher own many hives I learned some hives not here.God give easıes him.facilities.
 Bu aparat ,kovanda ana arı varmı yokmu derdine düştüğünüz zaman yardımcınız olabilir,arıyı ızgaranın önüne döktüğünüzde tüm arılar içeri girebiliyor sadece ana giremiyor.Zaman darlığında  işe yarayabilir.

This system to find gueen,when you pouring bees on this apparatus all bees pass but gueen not pass so you can confident yourself is there gueen have or dont have in hives,
 Saygıdeğer hocamın yeri mükemmel konumda,şimdi kış vakti olduğu için diğer ürünlerden pek yararlanma  olmadı,bahçesinde herşey mevcut,ilkbaharda yine ziyarete gideceğiz.Arıcılıkta en büyük sıkıntı yer sorunu olsa gerek,kovan mevcudu fazla olunca ekipmanlar  için müsait yer gerekiyor,hocam bu sorunu arılığında yapmış olduğu ev ile çözmüş.

Dear teacher Efraim s places very nice,everything grows there,while winter season we can not use some crops.We wisit again in next spring again.İts very important places in beekeeping necessary big home for all eguıpments.He solved this problems via own home buılt in apiary.

 Bu ürünler baba ocağı İspartadan ,kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.
Those prodacts from father home İsparta province,thanks again.
 Hocamla ayrılma vakti geldi,her gittiğiniz yerde değişik insanlarla karşılaşıyorsunuz,ben kendimi mütevazi alçakgönüllü diye biliyordum ama yanılmışım ,demekki daha katedeceğimiz ve öğreneceğimiz çok şeyler var.

Dear teacher very modest man,while we trips other places and peoples we can see different  behaivour ,that means we must learn new things.
Günümüzün anısına Antalyadaki arılarından getirmiş olduğu petek bal hediye verildi,şimdiden bizlere geldiğinde  biz neler yapabiliriz ,ben nasıl daha iyi ağırlayabilirim düşüncesi sardı,elbet çözüm bulacağız,galiba en güzel başlangıç insanlara saygılı ,güleryüzlü davranmakla başlıyor,sevgili hocama tekrar sevgi ve saygılarımı iletiyor işlerinde başarı ve kolaylık,yaşamında sağlıklı günler diliyorum.

This honeycomb from Antalya region as a gift for me,I will make taste it.I m thinking when he visit us ,what can we do ,probably shuld be very nice behaviour,repectivily,hospitalıty among all peoples,regards dear teacher.