9 Kasım 2011 Çarşamba

Feast visits and forest trip Bayram ziyaretleri ve ormanlarda gezinti

 Bayramın birinci günü bayram namazından sonra  büyüklerimizin ellerini öptük daha sonra ölmüşlerimizin mezarları başında dua ettik.Gittiğimiz yerlerde ikramlar gayet güzeldi tabiiki baklava olmadan olmaz

After First day of sacrifice feast prayer we kissed  hands our oldest  family members later we went to sematary to made blessing our dead peoples.Places that we visit all traets was very nice.
 Kestane balı için arılarımızı götürdüğümüz Şile  İmrenli ve Akçakese köylerine bayram ziyareti için gittik.Ahmet abi gözlerinden ameliyat olmuştu,eskiye göre gözleri biraz daha iyi durumda inşallah yakın zamanda eski sağlığına kavuşur.
We went to Şile İmrenli and Akçakese villages we transport our bees those province for chesnut honey in summer season.My friend passed operatıon his eyes last year,his eyes situatıon very nice accordinh to old situatıon.Hopefully he regains former health as soon as possible.


 Ormanlarda gezintimizin amacı hayvanlarımız ve kuşburnu toplamak muşmula ağaçlarını kontrol etmek,mümkünse muşmula toplamaktı ama muşmulalar henüz olgunlaşmamış biraz daha beklemem gerekecek.

Koyunlarımız yavrulamaya başladı,ilk yavrumuzun annesinin sütü olmadığından beslemek zorunda kaldım.Koyun ilkine yavruladığından sütü olmayabiliyor bizde olayı  biberonla süt vererek çözdük.
Our sheep gave first lamb but no milk mother sheep that so  I have to feed my hand,I solve problem with feeding bottle.