3 Nisan 2008 Perşembe

Mum eritme kabı yapımı

Arıcı bir arkadaşımın arılığında görmüş olduğum mum eritme kabı ilgimi çekmişti,bu konuda neler yapabileceğimi düşünürken,eski buzdolabını değerlendirme fikri uygun geldi,Balçık köyündeki hurdacıya giderek kovan kapağı yaptığımız saclardan bir tabaka alarak adaşım İlhami Tezcan beyin atölyesinde bu işi noktalayabileceğimi düşündüm.
İlhami abi işyerinde olmamasına rağmen oğlu Gökhan ve çırağı bu işin üstesinden geldiler,istediğim ebatlarda güzel bir işcilik sonucu mamulümüz ortaya çıkmaya başladı,




Yeni mum eritme kabını her safhasında ölçülerinin uyuşması açısından denedik,hata payı bırakmadan yeni mamulümüzü bitirmeye çalıştık(ben seyirciyim),kullanacak ben olduğum için işi dikkatle izliyorum tabiiki.







Mumların aşağıya doğru kaymamaları için 3 adet bölme teli koymayı ihmal etmedik.Artık ateş yakıp saatlerce başında bekleyip zamandan ve iş gücünden kaybımız olmayacak.





Sonuçta ortaya çıkan malzememiz bu,güneş enerjisiyle mumları gayet sağlıklı bir şekilde eritebilirim.Bu işin bitiminden sonrada İzmite Kocaeli Arıcılar Birliğine gidip 3 kg formik asit siparişimi alıp,Kargo aracılığıyla Balıkesir Burhaniyeden arıcı arkadaşımız Ayhan Deveciye gönderdim.