28 Haziran 2010 Pazartesi

Summary of one week Bir haftanın özeti

Bu kovanım ana değiştirmiş,mevcut açısından diğerlerinden geride,umarım Trakyada faydalı olur.

This hive changed Queen,I hope will be pradactive in Trakya region.
Kovan önünde bayağı arı ölüsü vardı ve genellikle erkek arılardı.There were many died bees in front of hive,generally drone bees.
Ahmet amca Akçakese köyünden 100 kovan civarında arısı var 75 yaşında bunlar olmazsa ben yapamam diyor,geçen yıl eşinide kaybetti tek meşgalesi arıları.Onunla sohbet etmek gerçekten çok zevkli,hergün telefonla arar,bende vakit buldukça sohbet etmek için yanına gidiyorum.
Ahmet uncle,from Akçakese village,he has 100 hives,75 years old,if not bees,I cant do anyting,he loosed his vife last year,his interesting only bees.he call everyday,ıf I have free generally ı visit him,I listen carfully everytime.
Yemek hazırlama işleri ,ben pek anlamam ama severek ve lezzetli yemek yapan arkadaşlarımız var.Aşcımız Cevdet Nur
Prepare meal,I dont understand but some people like cookies.Cevdet Nur our cooker.

Komşu arıcılar Sortulludan Mehmet bey ve Karabeyliden arkadaşı.Neighbour beekeepers from Sortullu village Mehmet and his friend from Karabeyli village..
Saim bey Gebzeden.Mr Saim from Gebze.


Kamp çadırının yerini hazırlıyorum.I prepared camp tent places

Bizim ormandaki buzdolabımız toprağı kazıp içine plastik kabı koyduğunuzda,içindeki sebzeler bozulmuyorlar.Our refrigatör in forest,firdtly we dig ground and put plastik bag in so no impaired all food.
Köydeki sohbetlerimiz.Our meeting for villagers.
Bazı bölgelerde kestaneler kuruyor.Chesnut trees dry some regions.

Bu konu hakkında Ağva , Şile orman işletme şefleriyle ve İmrenli köyü muhtarı Özden Yücel beyle konuştuk,kurumayı önlemek için Çanakkale Balıkesir,Ayvalık ve Bursa yöresinden aşı temin edilmiş ve ilk aşamada 200 ağaç aşılanmış.
I spook with Ağve and Şile forest chief and İmrenli village Muhktar Özden Yücel,to prevent dry they bouht graft from Çanakkale,Balıkesir,Ayvalık and Bursa region,firstly 200 trees grafted.


Yağmurdan dolayı Şile ve Ağva sokakları bomboş,Because of rain Şile and Ağve streets empty.



Boş zamanlarımda kekik topladım,I collected thyme when I have free.

Köpek yavrusu ormanda ot yiyor,veteriner hekime sordum,kanlı ishali önlemek için çok faydalıymış.Pupy eat grass in forest I asked veterinerian doctor,he said that to prevent some desaes very useful .
Tırtıllar yeni yavrularını böyle yetiştiriyorlar.Caterpillars growing new young like this.