29 Eylül 2012 Cumartesi

Arıların kontrollerini aksatmıyoruz we dont delay our bees care

 Gümüşhanede ikamet etmekte olan Mücahit bey Gebzeye geldiğinde sağolsun  Darıcayada gelerek benide ziyaret etti,güzel bir sohbetin sonunda kendilerini uğurladım.

Dear Mücahit come from Gümüşhane city in Gebze later he visited me İn Darıca we talked during 2 hours later he turned in Gebze. 
 Arılarımın kontrollerini aksatmadan devam ettiriyorum,bu arım 3 sefer ana astı,ben kestim sonunda yine arının dediği oldu,eski anayı öldürdüm yenisini verdim şimdi çok güzel devam ediyor,demekki her zaman sizin dediğiniz olmuyor.
I contınıotıon our bees controls ,this hive cat 3 times queen cells,it didnt accept my idea ,later I gave new queen,all jobs contınıuo now normally in hive.
 Bu yıl zeytinler çok güzel gelişti verimleri çok güzel olacak gibi görünüyor.Olıve trees developped very nice this year,as ıt will be yield for crops.
 Bu kovana çok saldırı var,yağmalama olmasın diye kovanın üzerine tül koydum,yağmalama teşebbüsünde bulunan arılar tülün altına giriyorlar ama dışarı çıkamıyorlar,kovanın kendi arıları normal şekilde çalışıyorlar.

some bees attacked this hive ,to prevent sacking  situatıon I put tulle on hive so other bees enter under tulle but bees not go out,no problem hive own bees.