28 Mayıs 2010 Cuma

Bees ,garden and harmfull birds Arılar, bahçe ve zararlı kuşlar

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte arılar da kendilerini kovan dışına atmaya başladılar.Bugünlerde nektar geliri çok güzel.En geç bir hafta sonrada kestane balı için bu yıl Şilenin Manşar köyüne gideceğiz,bu yılki yerimiz şahıs arazisi,iki yıldır köyden yaşlı bir amca illa gelin benim tarlama arılarınızı koyun diyordu,bizde bu yıl bu kararı aldık.Eski yerimizin 1,5 km kadar uzağındayız.

While air temperature increase,bees began throw out of hives themselves,nectar income very nice these days.We will go to Manşar village for Şile to chesnut honey,our places this year private land ,old uncle from Manşar village were invited us.We decided this decision this year.Our new place 1,5 km away from old place.
Eve dönüşümdeki ay,deniz ve yakamoz manzarası.When I return my home moon,sea and phosphorescence landscape.
Kovan kilit sistemini galvaniz kaplamayıda yaptırdıktan sonra bitirdim ve sahibine teslim ettim.
I delivered hive lock system owner. after I have made galvaniz coating
Saksağanlar,kirazı bitirmişler,baklalara zarar veriyorlar,komşuların kirazlarıda bitmek üzere,geçen yıl domatesleri delip zarar verdiler.Onlardan kurtulmanın yollarını deneyeceğim en sonunda istemeden de olsa gerekeni yapacağım.Öncelik zarar vermeden ürkütmek olacak.
Magpies,I m looking for ways to get rid from them,they finish carry,gave damage broad bean,tomateos,I must solve this problem,firstly I will try voice system.my all neighbors complain for them.