13 Aralık 2007 Perşembe

Arılarda herşey yolunda sıra diğer işlerde

Ziraat mühendisi arkadaşımız 2 çapa bir su,gübre yerine geçer diyor,ben daha fazlasını yaptım,anti parantez odun kıyılırken çıkan talaş bitki ve meyva kökünde kesinlikle yabani ot barındırmazmış.



  1. Bu yılki denemem çam ağaçlarının kabukları,odun talaşı,saman ve gübre karışımı vermek oldu,neticeyi görüp paylaşacağız.

  2. Yer çok yumuşak belleme olayı insanı yormuyor,bakmazsak o güzel tatlardan mahrum kalacağız,her tarafı 1 ay içinde bitirmem lazım.





  3. Uzmanlara göre bir peteği iki yıldan sonra kullanmayın diyorlar ,bizlerde öyle yapmaya çalışıyoruz.







    • Yağmurun başlamasıyla birlikte yağmurlukları giyinip arılığı ziyaret ettim iyikide etmişim,yağmur şiddetlenince çadırın altına girmeye başladı,yanlarden kanal açarak suyun yönünü değiştirince sorun giderilmiş oldu.Boş petek kontrolleride yapıldı,ilaçlama yaptığımdan dolayı kelebekler yaşama şansı bulamamışlar.Arılıktaki kontroller bitince doğru bahçeye fındıkların,elmaların ,armutların,eriklerin,cevizlerin diplerini güzelce belledim,daha sonra gübre verdim(Bu zamanda verilen gübre meyvaların köklerini sıcak tutarmış,uzmanından aldığım bilgilere göre) ama seranın naylonunu rüzgardan dolayı kapatamadık.Onuda önümüzdeki günlerde mutlaka halletmem gerekiyor,yoksa taze marul(kıvırcık)olmadan salatasız sofra düşünemiyorum.