12 Ocak 2012 Perşembe

Daily life and activities Günlük yaşam ve faaliyetler

 Kovanların yanlarına boş kova koydum,kovanların üzerindeki lastik bantlardan akan yağmur sularını bu şekilde toplayarak,yaz mevsiminde damıtma sisteminde kullanmayı düşünüyorum.Şu ana kadar 1 ton su topladım,kış boyunca 3 tonu rahatlıkla toplayacağımı tahmin ediyorum dolayısıyle yaz mevsiminde su bulma derdim olmayacak,diğer taraftan yağmur suyu kuyu suyundan daha faydalı ,ne kadar fazla olursa o kadar iyi ,zaten damlama sisteminde 3 ton suyla 2 dönümlük bir bahçeyi rahatlıkla sulama imkanınız olabiliyor.

I put empty bucket near the hives,there are rubber band on hives so rain water collect ın buckets,approxetimely 1 ton water collected via this method.I will buılt dripping system  in my garden I m thinking 3 ton water may be eneough durıng summer season for garden.W e belevie that  rain water perfect for plants.You can feed 3 tons water as 2 decare places   during one season.

 Malzemeler için yapmış olduğum kuruluk üzerine naylon branda koydum oradan akan sularda 1 tonluk tankın içine birikiyor.

I prepared for beekeeping materials I closed with naylon ,water collect on and I filled those water 1 ton cab.

 Çatının altına koymuş olduğum 180 litrelik varil dolmak üzere
 Marullar önceki yıllara göre pek büyümediler,Lettuces not grow  as last year
 Zeytin ağaçlarını budadım,I pruned olıve trees.
 Top sahasından biçilen otları bahçeye getirip gübre olarak kullanıyorum,toprak çok güzel kabarıyor,aynen gübre gibi faydası var .
I get football area grass and put in my garden.
 İlkbahar döneminde biçmiş olduğum otları çürümeye bıraktım ,çürümeyenleride baltayla parçaladım onlarında toprağa organik gübre olarak döndüğünü biliyoruz.

I cut and collected last year garden grass some of them decay,not decay grass I cut and divide small parts.
Enginarlar sanki bahar mevsiminde gibi oldular ,bu yıl bahçenin çoğu yerinde enginar ekili,umarım güzel verim  olur.