22 Temmuz 2009 Çarşamba

Campanula and bees boru çiçeği ve arılar

When I leaved my home at earlear time to go to job,I saw bees on this campanula flower,I remember that this flower give nectar during 2 months bees specially visit everytime morning noon and evening,because of I wonder about this flower nectar situation,I m thinking nearest garden owner and agricultural engineer to learn much more details.

Sabahları işe gitmek için erkenden evden ayrıldığımda boru çiçeğinin üzerinde pek çok arıya rastlıyorum,bu görüntü yaklaşık 2 aydır devam ediyor,arıları sabah ,öğlen ve akşamları çiçeğin üzerinde görmek mümkün,bu çiçeğin nektar ve verim durumunu öğrenmek için bahçe sahibi ve ziraat mühendisiyle görüşmeyi düşünüyorum.

Blacksea coast between Şile and Ağve discrtict,İmrenli village coast,my beekeeper friend Ahmet Çakır invited us in there my job friend we went with our families,when Blacksea very wave we didnt swim,thus we walked only seashore.

Karadeniz kıyısında Şile ve Ağva bölgeleri arasında olan İmrenli köyünden arıcı arkadaşım Ahmet Çakır bizleri ailelerimizle birlikte yemeğe davet etti,işyerimden arkadaşlarımıda alarak gittik ama deniz dalgalı olduğu için yüzemedik,sadece deniz kenarında yürümekle yetindik.

My friend Ahmet Çakır meanwhile a professianol fisherman he painted his boat,he wait open fishing season,Pelamyd season open 15 September.Every year send many kind fish for me .
Arkadaşım Ahmet Çakır aynı zamanda profosyenel balıkçı,balıkçı teknesini güzelçe kazıyıp pürmüzle yaktıktan sonra boyamış,Palamut balığının sezon açılışını bekliyor,Palamut balığının avlanma izni 15 Eylülde başlıyormuş,arkadaşım her yıl değişik türde balıkları bana gönderir.

I collected pipper,tomateos and cucumber later we prepared salat with organic prodacts in their garden.

Arkadaşımın bahçesinden biber,domates ve salatalık toplayıp organik ürünlerle salata yaptık.