27 Mart 2007 Salı


balın faydaları

İçerdiği B1,B2,B6,h,PP vitaminleri,kalsiyum,magnezyum,potasyum,sodyum,iyot,demir gibi daha bir çok mineral balı çok etkili bir ilaç haline getiriyor.Bileşiminde 12 değişik enzim çeşitli hastalıklara etkili.Baldaki magnezyumdamarlardaki kanın pıhtılaşmasını önlüyor,stresin olumsuz etkilerinden koruyor.Vücudun çok az üretebildiği Cholin isimli enzim,karaciğerin yağ metebolizmasını düzenleyen ve yağ bağlamasını önleyen bir maddeki ,balda bulunuyor.Bu nedenle hergün bir miktar bal yemekte fayda var.Bağırsak enfeksiyonlarına ve soğuk algınlığına iyi gelen inkibin isimli madde aynı zamanda kalp damarlarının kanla daha iyi beslenmesine yardımcı oluyor.Baldaki polenler,sindirim için önemli bir kaynakBal yendikten kısa bir süre sonra bağırsak çeperinin bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan enzimler serbest kalıyor.Son araştırmalarda göstermiştirki kanserli hücrelere uygulanan bal kanserin yayılmasını durdurmuştur.Bu konuda uzmanlar balın ilerde kanser tedavisinde önemli rol oynayacağı görüşündedirler.