1 Ocak 2008 Salı

Yalova Kurtköy izlenimleri

Akşamki niyetimiz büyük oğlumla Karamürsel Kılıç ve Denizçatı köylerinde av yapmaktı fakat sonradan rota değişti Kurtköye çevrildi,bizde Darıcaya el sallayarak yolculuğumuza başladık.
Trabzonda başlayan meslek serüveni sayın hocamın deyişiyle Yalova ili Kurtköyde noktalanmış ama başka bir serüven başlamış arıcılık,şimdi tüm ekipmanını yapabilecek durumda olan hocam inzivaya çekilmiş gibi görünsede yine tüm benliğiyle oğlunun yanında ,her zaman aktivite içinde olmaya hazır durumda,Allah kolaylıklar versin.Ben ve oğlumla çok sıcak ve samimi ilgilendiler kendilerine teşekkür ediyoruz buradan.

sayın hocam ve oğlu boş petekleri görmüş olduğunuz raf sisteminde sakladıklarını ve hiç petek güvesinin barınamadığını söylüyorlar.


Din görevlisi olarak geldiği Kurtköyde emekli olup yerleşen Harun hocamız tam teşekküllü marangoz atölyesi açarak kendisinin ve yöredeki arıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor,gördüğünüz polen tuzaklı kovanları imal ediyor,tüm mamuller kestane ağacından yapılmış ve hafif.



Kendi imalatları polen tuzakları elekleri




Polen tuzağının kovan içi görünümü












davetsiz misafir iş başında ama arılar içeri sokmuyorlar







Yakınlardaki başka bir arılıktan aldığım bu görüntüyü görünce Selahattin Güney başkanımla Halil Bilen hocanın tepkilerini merak ediyorum ve duyar gibiyim.








Ben ve oğlumla Harun amca arılıkları dolaşmakla meşgulüz.









Büyük oğlum Tezcanla beraber İlker Doğan beyin arılığınıda ziyaret ettik ,anlattıklarına göre İlker bey ufak bir ihmalden dolayı arılarının yarısını geçen yıl kaybetmiş,kuralları yerine getirmediğinden,bende dedimki siz 30 yıllık deneyimli şoförde olsanız kurala uymadığınız zaman başınıza gelecek akıbet bellidir.Her zaman gereği neyi gerektiriyorsa yapmak zorundayız.










Zafer Akçay,İlhami Uyar,Harun Akçay,Sefer Özkan başlangıç olarak Harun amca imamlıktan emekli olduktan sonra arıcılığa başlıyor,oradan oğluna ve komşularına sirayet ediyor,şu anda 100 adetin üzerinde 4 veya 5 kişinin evinin önünde koloniler gördüm.