29 Mart 2007 Perşembe

üretimi ve kaliteyi nasıl artırabiliriz

Ülkemizdeki bal üretimi ortalamasını yükseltebilmek ve dünya ortalamasına yaklaşabilmek için bizimde mutlaka yapacağımız katkılar olacağına inanıyorum.Korunga yonca fiğ akasya ekimi gibi,bu yolla hem bal üretiminde istediğimiz randımanı alabilir,hem toprak erezyonunu önlemiş oluruz.Ayrıca yem bitkilerinin köklerinde amonyum nitrat fosfat ve azot kendine yetecek kadar var olduğu bilim adamlarınca ispatlanmış böylece toprağın kalitesini düşüren içme sularına zarar veren kimyasal gübrelerin kullanımınada gerek kalmaz.Eğer kalite ve bal üretimini yükseltebilirsek ülke ekonomisine katkı yapar geriden gelen yeni neslede iyi örnek olmuş oluruz.

27 Mart 2007 Salı


balın faydaları

İçerdiği B1,B2,B6,h,PP vitaminleri,kalsiyum,magnezyum,potasyum,sodyum,iyot,demir gibi daha bir çok mineral balı çok etkili bir ilaç haline getiriyor.Bileşiminde 12 değişik enzim çeşitli hastalıklara etkili.Baldaki magnezyumdamarlardaki kanın pıhtılaşmasını önlüyor,stresin olumsuz etkilerinden koruyor.Vücudun çok az üretebildiği Cholin isimli enzim,karaciğerin yağ metebolizmasını düzenleyen ve yağ bağlamasını önleyen bir maddeki ,balda bulunuyor.Bu nedenle hergün bir miktar bal yemekte fayda var.Bağırsak enfeksiyonlarına ve soğuk algınlığına iyi gelen inkibin isimli madde aynı zamanda kalp damarlarının kanla daha iyi beslenmesine yardımcı oluyor.Baldaki polenler,sindirim için önemli bir kaynakBal yendikten kısa bir süre sonra bağırsak çeperinin bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan enzimler serbest kalıyor.Son araştırmalarda göstermiştirki kanserli hücrelere uygulanan bal kanserin yayılmasını durdurmuştur.Bu konuda uzmanlar balın ilerde kanser tedavisinde önemli rol oynayacağı görüşündedirler.

24 Mart 2007 Cumartesi

baharın güzellikleri birbaşka


bahar aylarının gelmesiyle birlikte tabiat canlanıp güzelleşiyor.Etrafımızdaki güzellikler bizi bambaşka bir aleme götürüyor.

Kitlesel arı ölümleri neden oluyor? | Haber Sitesi Türkçe Bilgi'den

Kitlesel arı ölümleri neden oluyor? Haber Sitesi Türkçe Bilgi'den: "dünya genelinde yayılıyor
Arıların, Kuzey Amerika’daki sır dolu ölümleri, biyologlar ve çiftçilerin başını ağrıtıyor. Arıların yüzde 70’inin iz bırakmadan yok olması, tarımı da olumsuz etkiliyor.
Konumuz arılar ve çiçekler arasındaki eski hikaye. Arıların çiçeklerin polenlerini taşıyarak bitkilerin döllenmelerini sağlaması doğal yaşamın vazgeçilmezi. Arılan bu işlevleri ile aynı zamanda çiftçilerin iyi mahsül toplamalarını ve bizim de taze bir elma ya da lezetli bir armutun keyfini çıkarmamızı sağlıyor. Ancak son yıllarda tüm dünyada görülen kitlesel arı ölümleri, gelecekte insan-hayvan ve bitki arasındaki dengenin önemli bir parçası olan bu görevi kimin yerine getireceği sorusunu ortaya attı. Arıların kitlesel ölümü son haftalarda Almanya’da da görülmeye başlandı.
Tarım ilaçlarının etkisi
Brandenburg’dan arıcı Günther Jesse arıların ölümünü tarım ilaçlarına bağlıyor. Jesse, „Karşılaştığımız bu durumun nedeni, Rendal ya da diğer aşırı güçlü bitki koruma ilaçlarının kullanımına bağlı olabilir. Böyle giderse önümüzdeki Mayıs ayında tek bir arımız bile kalmayabilir"

ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]  - Arıcılık kursu verilirken üniversitelileri arı soktu

ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi] - Arıcılık kursu verilirken üniversitelileri arı soktu

23 Mart 2007 Cuma

kovanların üzerine lastik bant


halil bey ve yalçın bey kovanları yağmur ve dolu sesinden rahatsız olmamaları için iyi bir düşünce değilmi tavsiye ve görüşlerinizi bekliyor sevgi ve saygılar sunuyorum


tüm arıcı arkadaşlarımızın görüşlerini tavsiyelerini tecrübelerini birleştirerk mükemmeli yakalama arzusuyla

22 Mart 2007 Perşembe


bir başka ana arı yetiştirme yönteminde kullanılacak olan edavat
ana arı yumurtası alma aleti(janter)

HADİ BLOGUMUZ HERKESE HAYIRLI OLSUN

...

İSTANBUL BAL ÜRETİCİLERİ BİRLİGİ GENEL KURULU


Genel kurul katılımcıları.

İstanbul Bal üreticileri birlik genel kurulundan görüntüler