Bugün görüşmüş olduğum Şile orman İşletme Müdürü Mehmet bey ve Adapazarı İşletme Şefi Çetin Barsgan beyden 100 er adet ve Gebze Orman İşletme şefi Necdet Balcı beydende bir o kadar veya fazlasını temin etme yoluna gideceklerini söylediler ,Bayramdan sonra gidip alacağım,geçen yıl 100 adet dikmiştim,her yıl dikerek bu seriyi devam ettirirsek,5 yıl sonra azımsanmayacak ağaç yoğunluğuna ulaşabiliriz düşüncesindeyim.Şile Müdürümüz Macar Akasyasından verecekti ama tohum elde edemedikleri için bu yıl o fikrimizi gerçekleştiremeyeceğiz.Mühim olan birşeyler yapıp katkıda bulunabilmek,en son haberlere göre Macarlar akasya çeşidini 4 den 11 adede çıkarmışlar,demekki Macarlar işin üzerinde yoğun bir çalışma temposu uyguluyorlar.İkinci düşüncem 2 kg kadar kestane alıp ormanın muhtelif yerlerine ekmek düşüncesi,Akçakesede görüştüğüm eski tüfekler taneden ekilen kestanenin fidandan ekilenden daha sağlıklı ve çabuk büyüdüğünü söylediler,toprağın 1 veya 2 cm altında olması yeter dediler,bende bu tezden yola çıkarak fikirlerimi yerine getireceğim.İnşallah herşey dediğimiz şekilde gelişir bize ve bizden sonra gelecek nesillere hem yeşil bir çevre hemde arılar için besin kaynağı sunmuş olmanın zevkini tadarız.
7 yorum:
Bu güzel çalışmaların ayakta alkışlanması gerekir. Aklıma gelen kömik vede düşündürücü olayı paylaşmak istiyorum bizler daha faydalı ne dikelim derken belediyeler genleri ile oynanmış (kısırlaştırlmış) TOP akasya dikmek için birde para ödüyor, Allah akıl fikir versin....
Uğur bey bayramdan sonra belediyenin park ve bahçeler müd lüğüne gidip soracağım,akasyaları niye çiçeksiz türünden ektiklerini,öğrenelim bakalım makul bir sebebi varmı?Çalışmalarında başarılar dilerim.
akasya fidanları konusunda yaptığınız çalışmalardan dolayı kolay gelsin bende kendi çapımda mahmudiye de aynı şeyleri yapmaya çalışıyorum akasya çeşitlerini bilmiyorum fakat bizim belediye bşk.mız da akasyaya karşı çıkıyor daha çok çam üzerinde duruyor bizim yörede çam ağacı çok az kış günü yeşil kaldığı için tercih ediliyor bölgemizde ama caydırmaya çalışacağım akasya ve badem meyve fidanlarını çoaltmaya çalışacağız arıcı arkmadaşlarla birlikte hepimize kolaygelsin saygılar
Arıcı dostum göstermiş olduğun hassasiyetten dolayı sana teşekkür ediyorum keşke herkes senin gibi düşünse vede bu şekil düşünenlere destek olunsa işte arıcı ve arıcılık bu!!! çevreye fayda,ülkeye fayda hem ekonomiye fayda hemde yeşil bir çevre oluşumunda ön ayak olma. tebrikler,bereketli bir yıl dileğiyle.Selamlar.
Yamanlar Koleji Bilgisayar Grubu olarak hazırladığımız "Sanaldan Gerçeğe Ağaçlandırma" Avrupa Birliği Gençlik Girişimleri projesinde Çankırı İline Akasya Fidanı dikmeyi planladık. Umarız projemizle bir nebze olsun çevremize ve toplum bilinçlenmesine faydamız olur.
Yamanlar Bilgisayar Grubu
Bu çalışmanızı takdir ediyorum.Bende kendi tapulu işlemedigim arazilere akasya fidanı dikmek istiyorum.10 dekara yakın arazi fakat 4 parça hemde o kadar fidanı nasıl temin ederim.ayrıca arıcılıkla da ugraşıyorum.arı yı,topragı,ve agacı çok sevyorum.agaçlandırmadan destek isteyecegim inşallah yardımcı olurlar.iyi çalışmalar..
2011 de eğitimimi alıp tek koloni ile arıcılık işine başlamış birisi olarak tebrikler.bende macar akasyasını 2011 yazında boluda ( sanırım RAHMETLI Adnan KAHVECİ TARAFINDAN GETİRİLENb)Bir yol kenarında olduğunu duyup görmeye gittiğimde arılar akasyaya hücum etmişler.fidesi teminine gideceğim veya kendim tohumlama yapmak düşüncesindeyim.ayrıca ilimizde engerek otu VE sarı muhabbet epey ce olduğunu tespit ettim ve arıları fotoğrafladım.tohumlarını aldım.bu sene çimleme yapmaya çalışacağım.fakat teknik bilgi yeterli değil.araştırıyorum.çimleme konusunda bilgisi olan arkadaşlara ihtiyaç var.Top akasya konusu gerçekten bir saçmalık.bu konuyu neden federasyon ele almaz .veya avni hocam gibi insanlar dile getirmez anlamıyorum.
Yorum Gönder