17 Şubat 2008 Pazar

Cevizin Faydalarını biliyormuyuz?

Cevizin faydalarını araştıran İspanyol araştırmacıların buldukları sonuçlar dikkatimi çekti,öğün sonunda yenen cevizin faydalarını hep beraber okuyalım:Yemekten sonra yenen birkaç ceviz besinlerin damarlara verdiği zarar önler,ceviz yaprağı deri hastalıklarına ve kan şekerini düşürmede oldukça etkilidir,yaprakçayı sindirim bozukluğu,kabızlık. iştahsızlık,kan temizliği,uyuz hastalığının iyileşmesinde(Taze ceviz yaprağını su ile kaynatıp uygulama yapılması önerilir)Bu su ile yapılan banyolar ergenlik sivilcelerine,iltihaplı egzamalara,ayak terine,kadınların akıntılarına iyi gelir.Ağız boşluğu iltihabı,dişeti,boğaz ve gırtlak hastalıklarında gargara yapılır,ceviz tentürü mide,karaciğer ve kanı temizleyen,mide yorgunluğuna,bağırsak çürüklüğüne,kan koyuluğuna karşı çok yararlıdır.

1 yorum:

arıbeyi dedi ki...

Güzel yanıza biraz ilave de ben yapayım.
1-Ceviz yaprakları kovanlarda örtü bezi ile kapağının altına koyulup güvenin kovana girmesi önlenir.
2.Ceviz çok değerli bir ağaç olduğundan ülkemiz de kesimi yasayla izne bağlanmıştır.İyice yaşlanmamış agacın kesilmesine de izin verilmez.İzinsiz kesildiğinde cezası vardır.
3.Ceviz yaprakları ağır bir koku yaydıklarından altın da ot bitmez ve gölgesin de oturulmaz.Oturan insanlarda baş ağrısı yapar.
4.Mobilyacılıkta en makbul kerestedir ceviz kerestesi.
Kısacası her şeyiyle harika bir ağaçtır ceviz.
SAYGILARIMLA.