16 Mart 2008 Pazar

Erikler çiçek açtı şurup faslı başladı

Havaların iyice ısınması neticesinde erikler çiçek açtı,buda demek oluyorki arılara şutup beslemesi yapmanın zamanı geldi.Bugünki görev buydu.İşim bitincede komşum ve iş arkadaşımın bahçesinde güzel bir erik fidanı vardı ,zeytinlerin arasında kaldığı için büyüme şansı olmayacaktı bende söktüm bizim ağılın yanındaki bahçeye diktim,inşallah randıman verir.
İşimin bitmesi biraz uzun sürdü,zaten işi severek yaptığınız zaman herşey kolaylaşıyor ve zaman mevhumu ortadan kalkıyor.Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız işi sevmek zorundasınız.

Akşamleyin eve dönerkende köy girişinde evi olan arkadaşım Recep Mermi yemek masasını dışarıya kurmuş ızgara yapıyor davete icabet etmek boynumuzun borcu,allah bereketini artırsın.fotoğraf çektim ama güzel çıkmadığı için siteye koymadım,ama ziyafet çok güzeldi.


7 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

abi suruplamaya başlamışsın, hayırlı olsun, mevsimsel farklılıklardan dolayı tabi buraya göre daha geç oluyor oranın uygulamaları.Şurup karışım oranı 1/1 mi yaptınız,verilen miktarda sanırım bir günde bitirebilecekleri kadar oluyordur.Ayrıca yazı aralarında verdiğiniz mesajlarda fena değil abi, laf aramızda :)

İlhami Uyar dedi ki...

SEVGİLİ uĞUR BEY NE OLUR NE OLMAZ DÜŞÜNCESİYLE BU ŞURUP ORANINI 2_=1 YAPTIM GELECEKTEKİ DURUMUDA HAVA ŞARTLARINA GÖRE BELİRLEYECEĞİM.sEVGİ VA SAYGIALR SUNUYOR İŞLERİNDE BAŞARILAR VE SAĞLIK DİLİYORUM.

Hüseyin ALTIN dedi ki...

İyiki kırtlak resimleri koymamışsın üstad
biz daha çok arılarla ilgili resim görmek istiyoruz
alan var almayan var dimi ya
selamün aleyküm
kal sağlıcakla

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

21 Marttan sonra soğuklar gidiyor.Şuruplamaya devam 1/1 de versen bir şey olacağını zannetmiyorum ama yine de sen bilirsin.Başarılı bir sezon geçirmen dileğiyle ... Selamlar

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Altıntaş,biri diğerine tercih edilmiyorki zamanı geldiği nde herşeyin olması gerekiyor,görev,yemek ,sorumluluklarımız.İşlerinizde başarılar,yaşamınızda sağlık dileklerimi iletir saygı ve sevgiler sunarım.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Ayhan duyarlılığınız için şükranlarımı sunar,işinizde ve yaşamınızda herşeyin gönlünüzce olmasını temenni ederim,sağlıcakla kalın

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Merhaba is arkadism arici! Iyi Yrunler. TessekYr ederiz.
Thanks for your wishes! I also wish you to have a lucky beekeeping year too.
Unfortunately in the most Turkish blogs I understand only from the photos….
Is a pity I don’t know your language. But the worst is that I cannot also translate from Turkish to Greek or English all that, with something special software…