20 Mart 2008 Perşembe

Yılgınlar beyazlanmaya başladı

Hava yağmurlu olunca arılara bakmak imkansızlaştı,meteoroloji sayfasını takip edip programı ona göre ayarlamak gerekiyor,bir gün öncesi hava kapalı olmasına rağmen sıcaklık makul düzeydeydi,bende fırsatı iyi değerlendirerek şurup verdim ama acele ettiğimden ve ısının sınır çizgisinde olmasından dolayı foto alamadım.Daha sonrada küçük kardeşimi dinlendirmek amacıyla küçükbaş hayvanların bakımı bana kaldı,bende arazide gezerken bizde deli yılgın dedikleri arıların çok iyi bal yapma imkanı buldukları bu bitkiyi resimledim,bu yıl geçen yıla göre herşey normal gibi gözüküyor.


Bu çiçeğin ismini bilmiyorum ama görüntüsü mükemmel,alttakide bizim ağılın yanındaki bahçedeki ballıkotu,hernedense bahçelerde daha çok ürüyor.Köydeki arkadaşlara ballıkotlarına pek dokunmayın,bahçeleri geç işleme koyun diye takılıyorum onlarda bal verirsen düşünürüz diyorlar.






Sabahleyin namazdan sonra bahçemdeki elma, armut, şeftali fidanlarını budadım,deneme yanılma metodu,seneye daha da mükemmel olur inşallah.





Akşam olunca işlem sırası küçükbaş hayvanlara geliyor mecburen,kuzular büyüdüler,çok lezzetli koyun peynirini kendimiz yapıyoruz,herşey çok güzelde kuzular kesime gidince benim ruhi dengelerim altüst oluyor,onların kesilmelerine çok üzülüyorum,ama ne yaparsınız denge bu şekilde kurulmuş.











5 yorum:

TUNCAY HADİSE dedi ki...

İlhami Abi,
En kısa zamanda fidancılık kursuna da gitmeni tavsiye ederim.Çok faydalı oluyor.Bir de tarım.gov.tr de şematik ve pratik anlatımlar mevcut.Faydalı olursa ne mutlu bize.Saygılar.

İlhami Uyar dedi ki...

Tuncay bey ben bu konuda İlçe tarıma başvurdum,daha sonra bu işin uzmanlarını buldum,Atatürk Orman Çiftliğinde çalışmış,Sarıyerde ve Yalovada uzun süreler eğitim almış bir arkadaşım var ona gittim,sordum budamanın amacı nedir diye :Budamanın amacı dalların eşit şekilde güneşi görmesi için yapıldığı oldu,köydede amcam ve diğer bir arkadaşım daha var bunlar büyük bağ ve bahçeleri olan kişiler,uzman olanı götürüyorum bahçeye makas benim elimde o uzaktan yönlendiriyor,bayağı öğrendim ama yetmez daha fazla deneyim gerekiyor,yardımlarınız için teşekkürler sağolun,kolay gelsin.

μελονικος dedi ki...

Dear friend
The best wishes for you and your producion. Very nice your fotos. Finaly Greece and Turque are very similar in this area....

Best wishes from your neibourhood

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi, çevrenizde bulunan çiçek türlerinin fotoğraflarını çekerken daha net görüntüler alabilirseniz bu kardeşiniz ve daha bir çok kişi çok tanıyacak bitkileri;çünkü kendi şahsıma konuşmak gerekirse bu tür fotoğraflardan öğreniyoruz hangi ağaç nasıl bir çiçek açıyor,hangi çiçek nasıl ve ne şekilde diye. Saygılar iyi çalışmalar

Unknown dedi ki...

Vallahi İlhami abi seni yakından takip ediyorum.Bazı bilgilerin,den faydalanıyorum.Fidanlarla bende ilgileniyorum biz de ben sagdan soldan izlediğim şekilleri tarif ediyorum ev halkı buduyor.Saygılarımla iyi çalışmalar.