15 Nisan 2008 Salı

Mum eritme kabının montajı bitti.

Mum eritme kabının içine yerleştireceğimiz,mumların kaymasını engelleyecek aparatları sac kesme makasıyla ,eriyen mumların geçebileceği kadar derinlikte kestim.

İki çeşit aparat oldu,hangisi randımanlı olursa onu kullanacağım.

Mum eritme kabının monte edilmiş haldeki görüntüsü,eski buzdolabını meyilli olarak koyduğunuzda,güneş ısısı sayesinde eriyen mumlar içerideki kaba boşalıyor,örtü camının tek parça olmasında büyük fayda var,ısınan havanın dışarı çıkmaması lazım.Isı kaybı olduğu zaman tam randıman vermeyebilir.



Deli yılgınlardan faydalanma dönemi başladı.tam olarak olmasa bile,yılgınların bazılarında bunu gözlemledim.







Ahlat,diğer adıyla yabani armut,hırsızlık olayları artığı için 3 gündür geceleri arılıkta yatıyorum,bir nevi nöbetçilik yapıyorum,bu esnada sabah namazından sonra yabani armutun arılar tarafından istila edildiğini severek gördüm.Dikkatimi çeken gündüz boyunca arının uğramadığı bu ağaçlar,nektarını sabahleyin veriyor olmalıki,gündüzün arılar tarafından ziyaret edilmiyor.





Ormanların içinde bolca bulunan yabani fiğ.


Buda yabani zambak olmalı,ismini bilmiyorum ama görüntüsü mükemmel.







6 yorum:

Kenbiloğlu dedi ki...

Abi kolay gelsin bereket ve başarılar dilerim,sen güzel bekledin arıları bizimki Allah a emanet hayırlısı ile inşaallah busezonu kayıpsız(çaldırmadan) kapatırız
selamlar

yalovalı arıcı dedi ki...

ilhami abi mum eritme tezgahın hayırlı olsun.bitmiş halinide yayınlarsan senden kopya çekecem:)banada lazım bir mum eritme makinesi boşta siyahlaşmış 250 kadar petek var eritip yenilemek istiyorum da böyle basit bir aletle daha kolay olacak gibi.
hayırlı çalışmalar..

İlhami Uyar dedi ki...

değerli kardeşim,görmüş olduğunuz sistem çalışıyor,üzerinde boydan boya cam var,güneş ışınlarını toplayıp sacı ısıtınca mumlar eriyerek alttaki toplama kabına toplanıyor.Sistem çok basit buzdolabını tercih etmemdeki sebep ısıyı aynı tutuyor olması,hayırlı işler kolay gelsin.

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi, o eritme işleminde eriyen mumun yanında erimeyen başka şeyler de oluyor, mumdan onlar nasılayrışıyor acaba? Mumu saf halde elde etmek bana oldukça zor geldi.Tam olarak bilemiyorum tabi belkide çok kolaydır.
Hırsızlık olayı inşallah kimsenin başına gelmez, dünyanın en adi suçu, nasıl yaparlar nasıl haram yerler düşünemiyorum bile.

İlhami Uyar dedi ki...

Uğur bey elektellerinden sadece sıvı geçebiliyor akışkan olmayan herşey orada kalıyor sonundada o posayı dışarı atıyorsunuz.Bence vakit kazanma açısından çok faydalı oldu,tabiiki herkesin görüşüne saygılı olmak durumundayız,kişinin mantığı neyi doğru buluyorsa onun doğrusu odur.Hırsızlık olaylarına karşı maalesef bayağı kişinin canı yandı ,arı olarak Gebze Bal Birlik başkanı sayın Kadir beyin 10 kovan arısı çalındı,inşallah son olur.İyi çalışmalar

Metin Özsoy dedi ki...

Enson çekilen resim yaban zambağı dediğiniz bir orkide.Yumruları sahlep üretiminde kullanılan bir orkide.Dr.Metin ÖZSOY