23 Eylül 2008 Salı

Collect green olive and preparetion Yeşil zeytin toplama ve hazırlama

I collect green olive and little bit crash them when I wait in water during one week meanwhile I will change water everyday ,probably We will be eat after one week.İf you put olive oil and add lemon water,You can confident very delicious,olive and olive oils very usefull to human
Yeşil zeytin topladım,hafiçe vurarak ezdim,suyun içine koydum,suyunu bir hafta boyunca değiştireceğim,daha sonrada üzerine zeytinyağı ve limon sıktığınızda emin olun tadına doyamazsınız.

today harvest so much,günün hasılatı bu kadar






8 yorum:

manos dedi ki...

Merhaba ilhami abi
I know a good way to store this product.You take empty bottles of coca cola 1.5 lt and you wash them very well.Then you put the olives inside with the water and all the others.ok???

Unknown dedi ki...

ilhami bey zeytinler çok güzel görünüyor afiyet olsun,zeytinin ezildiğini bilmiyordum birşey daha öğrendim sayenizde.

Selamlar saygılar.

Unknown dedi ki...

İlhami abi merhaba,
yeşil zeytinler çok güzel gözüküyor allah afiyetle yemek nasib etsin.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Abi bahsettiğin zeytin çeşidine bizim buralarda " Kırma zeytin " deniliyor.Yanında birde acılı tarhana çorbası oldumu , tadına doyum olmaz.Her Ramazan ayı sofralarımızın olmassa olmazıdır.Bu sene ramazana yetişmedi .Olsun bizde ramazan sonrası tüketiriz inşallah. Selamlar.

İlhami Uyar dedi ki...

Manos thanks a lot for your advice,I know this method,efharisto polee. Mehmet bey yaşlı insanlar tecrübelerini ve bildiklerini bize anlatıyorlar ,güzelde yapıyorlar çok güzel tadlarla karşılaşıyor ve zeytinleri cinsine ve zamanına göre zevkle yiyebiliyoruz.Emrah kardeşim teşekkür ederim istersen gönderebilirimde.Sevgili hocam kırma, çizme yöntemi var dediğiniz doğru,bir hafta sonra üzerine zeytinyağı,limon ve çobanbiberi(kekik) döküpte servis yaptığınızda parmaklarınızı yersiniz ,gerçi sizin yörenizdede değişik yöntemler vardır,onlarıda öğrenip uygulamak lazım.Tüm arkadaşlara saygı ve hürmetlerimi sunuyor başarılar diliyorum.

Arıcı 07 dedi ki...

İlhami bey;Senin yaptığın işi ben yapmam.Bize kazak derler.Yalnız yünden kazak değil ha...

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hocam bizim içişleribakanı sele zeytini çok güzel yapıyor,o çizme ve kırmayı yapamıyor diye ,o güzel zeytinleri yemekten mahrummu kalalım?İşi en güzel kim yapıyorsa görev onundur sayın hocam,saygı ve hürmetlerimle hoşca kalın.

fatih güneş dedi ki...

YA ilhami abi biz daha başlamadık zeytin sen maşallah kırmışsın bile, Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin. birde çekiçle zor olur abi ya taşla kırsana zeytini.