17 Eylül 2008 Çarşamba

General Control and wasp operation Genel kontrol ve eşek arısı operasyonu

Yesterday and today ,I make general control and war fighting to varroa and wasp,I notice queen,daily eggs ,all hives normally,then I give syrop in the evening.Dün ve bugün genel kontrol,varroya ve eşek arılarına karşı savaş yaptım.Ana arı ve günlük yumurta olmasına dikkat ettim,olumsuz bir durum yoktu.



Püren plant give nectar probably after raining,püren bitkisi muhtemelen yağmurdan sonra nectar verecek.


Wasp operatin begin earlier morning,I apply insect medicine,after 5 minutes cant see live wasp,Eşek arıları için operasyon sabah erkenden başladı,sinek ilacı uyguluyorum 5 dakika sonra canlı eşek arısı göremezsiniz.

Here is the victims,işte kurbanlar








10 yorum:

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
İlhami Bey arılarının sağlıklı olmasına sevindim. İnşallah yağmurdan sonra nektar olurda arılarınız nektar bularak bol yavru yaparlar.
Bol nektarlı günler sizlerin olsun.

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

sayın ilhami uyar
nefis bir bal blokesi resmi var burada
kolay gelsin

Arıcı 07 dedi ki...

Yuvasını bulsam bende operosyonsuz halledeceğim eşek arılarını ama...Yuvasını bulamıyorum.Plastik kola kabını kesip içine armut koydum.Akşamüstü kontrol ettim.Bal arıları girmiş.Bizim eşek arıları Eşekoğlu Eşek...

markos aliprantis dedi ki...

Ilhami I have so much many wasp that I think in serious of
making export ha.ha.ha

İlhami Uyar dedi ki...

Dear Markos Aliprantis,you can be export wasp but their no chance live in here.Evryyear growing this condotıon very dangereous for us ,animals,vegetables,fruıts.My killer and collapse method very effect,my next year plans use motorin for fighting to wasp and yellow jacket.Have a good day.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ilhami bey resimlerden görünüş arılarınız çok güzel yavru ve arı mevcudu var polende nektar verince senin arı balı toplar eşek arıları artık hava soguyunca yok olurlar mücadelen de başarılar seninle olsun
kolaygelsin

hiç dedi ki...

İlhami abi, sana hayranım. hem arıcılık hem internet çok iyi değerlendiriyorsun hayatını. yaptığın yorumlarda çok hoşuma gidiyor. hayatında başarılar diler. Allah yar ve yardımcın olsun.. Hayırlı ramazanlar..

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Arkadaşlar,insan olarak hep öğrenme araştırma paylaşma yoluyla elde ettiğimiz bilgileri kitaplardan almamız mümkün değil,bu konuda emeği geçenlerden Allah razı olsun,tecrübeli arkadaşlarımızın uygulamalarını kendi tecrübelerimizle örtüştürdüğümüzde doğrular kaçınılmaz oluyor,deneyimli arıcılar bizlere örnek olduğu gibi bizimde yeni yetişen arıcılara iş ve insanlık olarak güzel şeyler vermemiz lazım,verebilirsek kendimizi mutlu ve huzurlu addedeceğiz.Başarı ve sağlık dileklerimle,herşey gönlünüzce olsun.

chaniabee dedi ki...

my friend Ilhami good day! very beautiful work done by the yellow jacket! I think that is the curse of bees!
Have a nice day!!!

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Abi gerçekten tam bir gönül adamısın . Hepimizin bloğuna nasıl yetişiyorsun . Cenab-ı Allah herşeyi gönlüne göre versin . Selamlar.