28 Eylül 2008 Pazar

Ramadan Feast and manufactorıng baklava Ramazan Bayramı ve baklava yapımı

We will celebrating Ramadan feast as a moslem communıty during 30 september,1,2 October 2008,if ı have say old traditionals I can say buying new clothes and wearings,we visit old family member kiss their hands,ask their healty condotions,job positıon etc.Another our indispensable traditional make a baklava,when you visit homes absolutely offering or giving baklava,every home owner womens prepared baklava.All neigbourhood meeting and manufactire this prodact.
Müslümam toplumu olarak 30 Eylül,1ve 2 ekim tarihlerinde Ramazan Bayramını kutlayacağız,adetlerimizden söz etmek gerekirse,yeni elbiseler ve giyecekler almak,yaşlılarımız ve komşularımız ziyaret edilerek elleri öpülür,hatırları ve sağlık durumları sorulur,birdiğer vazgeçilmezimizde baklava yapımıdır.Her ziyarete gittiğiniz evde mutlaka baklava ikram edilir.Kadınlar günler öncesinden hammadesini hazırlayarak yardımlaşarak ,koordineli bir şekilde pişirirler ve konuklarına sunarlar.
I congrulate all Moslem communitıes Ramadan Feast,and I wish healty,happly feasts.With best regards.
Tüm müslüman aleminin Ramazan bayramını kutlar,sağlıklı,mutlu bayramlar dileklerimi iletirim.













14 yorum:

PINARHİSAR BAL ÜRETİCİLER BİRLİĞİ dedi ki...

İLHAMİ BEY GÖRÜNTÜ SÜPER TADIDA O DERECE GÜZEL OLUR GELSEKMİ ACABA YEMİŞ KADAR OLDUK SAYILIR HAYIRLI BAYRAMLAR HAFİYET OLSUN

hiç dedi ki...

ilhami abi, baklava hazır daha kızarmamış ve matı dökülmemiş ama..güzel değerlerimizi kısaca anlatman türkçe ve yabancı dil olarak çok güzel. şimdiden bayramınızı kutlarım. temennim TÜM İNSANLIĞA hayırlara vesile olması.... selamlar

İlhami Uyar dedi ki...

Alı Osman bey siz gelin bizim ikramımızdan memnun kalacağınızdan eminim.Sayın Dutar dediğiniz gibi herşey safha safha ,o işi uzmanı na bıraktık,gereği yapılacaktır mutlaka herkese hayırlı ve huzurlu bayramlar diliyorum.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Ramazan Bayramınız Kutlu olsun, Görüntü kadar tadı da güzeldir.
SELAMLAR

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Görüntü süper . Abi baklavayı görünce canım çekti. Senden bir tabak alacağım olsun . görüştüğümüzde isterim ona göre . Hayırlı bayramlar.

Arıcı 07 dedi ki...

YAZILARI KIRMIZI İLE YAZMA.OKUMAK ZOR OLUYOR.HENÜZ GÖZLÜK TAKMAYA NİYETİM YOK.İYİ BAYRAMLAR.

markos aliprantis dedi ki...

Ilhami I believe that you make best baclava in the world. It is your specialite.
Had a piece!!!!hahaha

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

Baklava, we eat baklava many times in the year but specially in Christmas.Our people (mine and yours)celebrating with same ways.

chaniabee dedi ki...

mmm!!!!! can i have a little???

Unknown dedi ki...

Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
Mehmet Yüksel

İlhami Uyar dedi ki...

Ayhan hocam borcu ayırdık,Hayati hocam istekleriniz anında yerine getirildi,Markos Aliprantis baklava made by womans I take only photo,Costas Elefteriou:As I see Turkey and Greece have similar traditional,Pantelis Perrakis why not,you can arrive here via airway.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Şaka filan yapmıyorum . Çok ciddiyim :))

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili hocam bende adresiniz mevcut eğer buralara gelinceye kadar sabrınız kalmazsa adrese teslim yöntemini deneyebilirim,ne dersiniz önünüzde iki seçenek var ,tercih sizin,saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Canım Abim , baklava bahane . Önemli olan gönüllerin bir olması.çok sağ ol göndermiş kadar oldunuz .
Selamlar