22 Ocak 2009 Perşembe

Thiefs and my hives situation Hırsızlar ve kovanlarımın durumu

My beekeeper friend call me yesterday he sad my hives overturn by thiefs,I m very upset,when myjob finish I went to my apiary,When I arrive my apiary landscape no nice,all hives overturn and take 10 pieces iron coffetable under the hives,I dont know exactlty what time open hives cover and other eguıpment.Because of weather little bit hot I checked only one hive,probably other hives checked weather temperature normally.Thief or thiefs take old refrigator some beekeeping eguıpment and material.Later I called jandarma officer approximally they came after 1 hour,they write protocol ,we wait conclusıon.

Arıcı arkadaşım telefon etti ve arılarımın sehpaların üzerinden yerlere atıldığını ,arılığa gelmemi söyledi,işim bitince arılığıma vardım manzara hiç iyi değildi,bu duruma çok üzüldüm,kovanların altındaki demir sehpalar alınmış kovanlar yerlere atılmıştı,çoğunun kapakları açıktı,eski buzdolabını ve birtakım arıcılık malzemelerini almışlar.Sadece bir kovanı hava durumu müsade ettiği oranda kontrol ettim.Daha sonra jandarmayı aradım yaklaşık bir saat sonra geldiler tutanak yazdılar.Sonucu bekleyip göreceğiz.
All hives distrubute by thiefs at enviroment.Tüm kovanlar hırsızler tarafından çevreye dağıtılmış




39 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Değerli arkadaşım bu işin astarı karından pahalı hale geldi.Geçmiş olsun.İnan altlık olarak kullandığın demirleri çalmak için yapılmış bir işe benziyor.Hurda toplayanların büyük çoğunluğu çalma çırpma ile bu işi götürüyor.Böyle olmuş sanırım.Allah yardımcın olsun.Tekrar geçmiş olsun

yalovalı arıcı dedi ki...

bune şimdi ya.Olmaz böyle bir adilik şerefsizlik.amaç nedir bir kaç demir parçasımı tahminim çingenelerin işi metal malzemeleri götürdüklerine göre durum onu gösteriyor.
İlhami abi çok geçmiş olsun.Bir çok sevindirici haberden sonra bu haberle şok oldum ve çok üzüldüm .tekrar tekrar geçmiş olsun

Unknown dedi ki...

İlhami bey geçmiş olsun,inşallah
en kısa zamanda bu kötülüğü yapanlar yakalanır ve cezaları verilir tekrar geçmiş olsun.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi geçmiş olsun ne denirki böyle işe:(

Unknown dedi ki...

İlhami abi inan şu an ne diyeceğimi düşünemiyorum;senin gibi bir insana bu yapılırmı şerefsiz bunlar çalacağını çaldın bari arılara saygınız olsa adi pezevenkler,abi kusura bakma sinirden saçmaladıysam af ola ve inşallah bu şarlatan insan müsfedeleri yakalanır .

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

çok geçmiş olsun çok üzüldüm bazı insanlarımız boyle işte insanda denmez ya şerefzizdende adi ne diyelim inşallah yakalanırlar tekrar geçmiş olsun

Unknown dedi ki...

abi geçmiş olsun allah yardıncın olsun koloni zahiyatı olup olmadığını yazmamışın inşallah yoktur bir an önce yakalanırlarda içiniz biraz rahatlar

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

İLHAMİ BEY GEÇMİS OLSUN,İŞALLAH YAPANLARIN YANINA KAR KALMAZDA YAKALANIRLAR.BİZİM BURADADA KOVANLARIN İÇİNDEN BALLARINI ÇALIYORLAR,ŞİMDİYE KADAR DUYMADIKLARIMIZI VEDE GÖRMADIKLERİMİZİ GÖRÜYORUZ,ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN.
ARILARDA İŞALAH BİŞEY YOKTUR.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İlhami bey çok çok gecmiş olsun bu şerefsizliği yapan kendini bilmez asalak inşallah tez zamanda yakalanır .tekrar gecmiş olsun

manos dedi ki...

THis is the worst enemy of ours apiarys.

E.ÇOKENGİN dedi ki...

İlhami Bey geçmiş olsun çok üzüldüm.İnşallah yapanlar bulunur ve hakettikleri cezayı alırlar.Bende bunun demir toplayanlar tarafından yapıldığını tahmin ediyorum.Tekrar geçmiş olsun.

d.m.t dedi ki...

Giden mal geri gelir önemli değil! Canınız sağ olsun;

Zaten bu gibi durumlarda maddi şeyleri kaybetmekten çok; böyle bir duruma maruz kaldığınızdan dolayı ciddi bir sarsıntı geçiriyorsunuz ki; bizimde başımıza gelmişti oradan biliyorum.

Eğer arılarınıza bir şey olmamışsa hala vızıldıyorlarsa her şey yoluna girer. Sağlıcakla kalın.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

İLHAMİ ABİ,
GEÇMİŞ OLSUN.
İNSAN EMEĞİNE SAYGI,İNSANLIK BU MU?
SENİN MALZEMEYİ ÇALMAK İÇİN UĞRAŞTIĞI ZAMANI ÇALIŞMAYA AYIRSA ÇALDIĞI DEMİRDEN ÇOK KAZANIR VE HELAL KAZANÇ ELDE EDERDİ O HIRSIZ.
AMA KANI BOZUKMUŞ Kİ GÖTÜRDÜĞÜNÜ GÖTÜRMÜŞ GÖTÜRMESİNE AMA;ORADAKİ KALAN KOVANLARA NEDEN ZARAR VERİYORSUN BEHEY ZALIM.SENDE DEĞİLSE BİR BAŞKASINDA,ONUDA GEÇSE DAHA SONRAKİNDE MUTLAKA İPİNE DOLANACAKTIR YAKALANACAKTIR. AMA YAPTIĞI KANSIZLIK YANINA KAR KALACAK ZANNEDİYOR.EDEN BULUR.
ABİ SENİN GİBİ DÜRÜST NAMUSLU İNSANLAR SONUÇTA KAZANAN TARAF OLACAK.ONLARINKİ 6 SANİYEYİ GEÇMEYEN TOZ PEMBE BİR RÜYA OLMAKTAN ÖTE GİTMEZ.
TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

ilhami abi , çok üzüldüm . Geçmiş olsun.

Kenbiloğlu dedi ki...

İlhami Abi,

geçmiş olsun,maalesef ülkemizde böyle şerefsizlerde yaşıyor yapcak birşey tekrar geçmiş olsun

ismail

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...
İlhami Bey.Geçmiş olsun diyorum.Bugünü ve yarını olmayan insanların icraatı.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi geçmiş olsun inşallah arılara bir şey olmamıştır.Bir ata sözümüz vardı kurt katırın kıymetini ne bilir diye.Üç kuruşluk demir için yapılanlara bak.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Abi çok geçmiş olsun. Söleyecek çok şey var ama ne diyelim. İnşallah koloni kaybın yoktur. Ne diyelim ki. Üç kuruş için bir sürü emek heba olacakmış kimin umurunda. Tekrar geçmiş olsun.

SAYGILAR

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

İlhami bey; geçmiş olsun.
Çok acı bir durum inşallah bir daha aynı şeyi yaşamazsınınz.

Unknown dedi ki...

my friend! This curse, unfortunately find in the world! I regret that there are still such people!

chaniabee dedi ki...

my friend! This curse, unfortunately find in the world! I regret that there are still such people!

HB dedi ki...

My big brother Mr. İlhami. I'm very sorry too.

Şükrü KOCA dedi ki...

İlhami Abi geçmiş olsun. Alan çalınan arıdan hayır görmez de. İşte insan kendini bilmedi mi yapar böyle şeyler.
Üzülmeyin inşaallah sadaka yerine geçmiştir. Kaybeden siz değil çalandır.
Kalın selametle

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli arkadaşlar vermiş olduğunuz manevi destek için tüm içtenliğimle teşekkürlerimi iletir sevgi ve saygılar sunarım.Sizlerinde üzerinde durduğu gibi benim üzüntüm iki paralık malzeme için o masum arılara kıymak ve zarar vermek.Hava durumu müsait olmadığı için inceleme fırsatım olmadı ama görebildiğim kadarıyla vede umarak kayıp en az seviyede olur düşüncesindeyim,hepsinde ses var ama uzun soluklu olurmu orasını bekleyip göreceğiz.Tüm arıcı arkadaşlarımın başına bu ve buna benzer olayların kesinlikle gelmemesini diliyorum.

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Geçmiş olsun. Bu olayların olmasını istemiyoruz ama maalesef oluyor.
Sağlık olsun. Çok üzüldüm.

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

I am very sorry my friend.

Unknown dedi ki...

İlhami abi çok geçmiş olsun çok üzüldüm.Allahından bulsun bunu yapamlar.İnşallah arılarda bir şey yoktur.Sağlıcaklakal.

Yalçın Sezer dedi ki...

İlhami bey geçmiş olsun. Büyük şehirlerde arıcılık yapanların başına bu tür olaylar malesef sık geliyor. Tinerciler, demir toplayanlar vs kovan kapaklarındaki sacları topluyorlar ve bu arada kovanlar içindeki bal onları ceb ediyor. Bizim birlikteki üyeler şöyle diyorlar İstanbulda arı yapanlar daima bir kaç tane fazla yapacak.
Sen bu işte karlısın abi. Bu dünyanın öbür tarafıda var. Aklı olan bu dünyada iken borcunu öder, öbür tarafa bırakmaz. Moralini sağlam tut. Arılarda zayiat çok olursa ilhami abi al gel kamyoneti arılar senin emrinde.

Yalçın SEZER

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi, haberini cuma günü saat 23.17 de okudum.Ne kadar üzüldüğümü burda ifade etmem mümkün değil.İnanamıyorum ya nasıl olur böyle bişey.
Büyük geçmiş olsun.Moralinizi bozmayın ne olur.

Adsız dedi ki...

İlhami Bey,Geçmiş Olsun.......

muratakın dedi ki...

Sayın İlhami Bey:
Demekki iki ayaklı ayılar sizin oralarda gelmişler.
Geçmiş olsun.
Saygılar.

zeynuğu dedi ki...

İlhami Bey,geçmiş olsun.

-TUTKUN ARICI- dedi ki...

Geçmiş olsun inşallah siz ve diğer arıcı arkadaşlar birdaha böyle olaylarla karşılaşmayız.

Exagono dedi ki...

I am very sorry my friend ,but problems make us stronger.

hiç dedi ki...

abi, iananki kelimelerle anlatılamayacak kadar üzüldüm. maddi değer olarak kaybınız oldu, manevi olarak kaybınızın telafi edilemiyecek kadar büyük olduğunu tahmin edebiliyorum. bunu yapanlara beddua etmek istemiyorum. ancak allah ıslah etsin. hiç bir kimsenin başına böyle bir olay vermesin cenab-ı hak. bu şekilde imtihan etmesin. özelikle arıcı kardeşlerimizin başına böyle hadiseler geliyor. ama ne diyem. Allah sabrımızı artırsın, tekrar geçmiş olsun duyunca inanın kendi arı kovanlarımın başına gelmiş kadar üzüldüm

rehberaricilik dedi ki...

İlhami abi büyük geçmiş olsun çok üzüldüm önceki sene benzeri bir durum başıma geşmişti . Nelere kaldık üç kuruşluk demir parçası için yapılan katliam. Kendini bilmeyen ölçemeyen insanlar bunlar..İnşallah koloni kaybın çok olmaz.Tekrar geçmiş olsun .

arıbeyi dedi ki...

Dostum İlhami Bey;
Başınıza gelen bu üzücü olaydan tam bir ay sonra haberim oldu.Yanınız da olup sizi teselli etmek ve üzüntünüzü paylaşmak isterdim tabii.Bende çok üzüldüm.
Ama gördüm kü dostlarımız sizi yanlız bırakmamış,bizim kusurumuzu da kapatmışlar sevindim.Geçmiş olsun dileklerimi sunuyor,haberin bende bıraktığı etkiyle karaladığım şiirimi de sayfanıza bırakıyorum.

GEÇMİŞ OLSUN İLHAMİ BEY... ÜZÜLME


Duydum kovanların yere atılmış,

Geçmiş olsun İlhami Bey üzülme.

Hemde demir sehbaları çalınmış,

Geçmiş olsun İlhami Bey üzülme.



Bilmezler arılar bizim canımız,

Canımız hem en değerli malımız,

Bilmezler ki onlar bizim sevdamız,

Geçmiş olsun İlhami Bey üzülme.



Hain eller yansın sizin eliniz,

Eşek arısı da soksun diliniz,

Arılar sokar inşallah gözünüz,

Geçmiş olsun İlhami Bey üzülme.



Arıbeyi derki canın sağolsun,

Yanlız bırakmayan dostlar varolsun,

Benim arılarım al senin olsun,

Geçmiş olsun İlhami Bey...ÜZÜLME



Hüseyin İSPİRLİ

23.02.2009/BAFRA

SAYGILARIMLA.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer Hüseyin bey ben yazacak kelime bulamadım,saygı ve sevgilerimi iletiyor,başarılar diliyorum.

Adsız dedi ki...

arkadaş.okudum.ve.coküzüldüm. .gecmişolsun. ve.bu,sonolsun.senüret.vercabayı,gelsin. densizin,birialsın,emegini.varmı, böyle..SAYGILAR..ARICI_GAZI