22 Şubat 2009 Pazar

New place to hives location Kovanlar için yeni yer


I search new location for bees since last week ,I speak 4 garden owner,I give my decision to this garden later, specially garden must be surrounded with wire netting,in my opinion this location very suitible,when rise a sun in the morning all hives may be see sun ligth,another north and west side closed to prevent wind.When I solve location problem,I went to food market and ask 22 piece wood chest to put under hives,after I take wood chest ,firstly I clean enviroment and then I align wood chest.When I speak Union of Zonguldak Beekeepers president Mr Selahattin Güney I talk about this situation,but he didnt suggest wood chest ,he Advice brick,probably I will buy brick and I will change as soosn as possible,as you know firstly securety,hives shouldnt be overtune.
Geçen haftadan beri arılarım için yer arıyordum,4 bahçe sahibiyle görüştüm,sonunda bu bahçe için kararımı verdim,bahçenin tel örgüyle çevrili olması çok güzeldi ve kuzey ,batı yönleri rüzgara karşı kapalıydı,sabahleyin güneşin ilk ışıklarını kovanlar görebiliyordu.Yerleşim işini çözdükten sonra market sahibine gidip 22 adet ağaç sandık rica ettim ,market sahibi verdi,onları bahçeye dizdim,etrafı temizledim.Bu konuyu konuşurken Zonguldak Arıcılar Birliği Başkanı Sayın Selahattin Güneye bahsettim fakat o ağaç sandık önermedi ,tuğla önerdi,en kısa zamanda sandık yerine tuğla koyacağım.Biliyorsunuz önce güvenlik önemli,kovanların devrilmemesi lazım.



When I visit area that I saw ,factory of cement make afferostation,large area will plant this circiumstence very suıtıble for us.

Araziyi gezerken gördümki çimento fabrikası çok büyük bir alanı ağaçlandırıyor,bu durum bizler için çok uygun.






As a family we love music ı my wife and we have 2 son interestid in music ensrtumental,I have cümbüş,my wife tabor,our big son has guıtar and little son has org ,ın my idea music necessary all of us.

Aile olarak müzikle ilgileniriz,benim cümbüşüm,eşimin darbukası,küçük oğlumuzun orgu,büyük oğlumuzunda gitarı var,benim düşüncem müzik hepimize gerekli.



12 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Yeni yerin hayırlı olsun. Müzik ruhun gıdasıdır.

SAYGILAR

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

yeni yeriniz hayırlı ve uğurlu olsun ilhami bey

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Yeni yeriniz hayırlı olsun. İnşallah sezonu bereketli geçirirsiniz.Muhabbetiniz bol olsun.

erbabarici dedi ki...

Merhaba İlhami Bey!!
Öncelikle yeni yeriniz hayırlı olsun,Selahattin Bey tuğla önermiş size ancak ben tuğlayı önermiyorum çünkü zamanla eriyip kırılıyor bu yüzden ben çok zarar gördüm en güzeli beyaz blok taş veya profilden sehpa ben sipariş verdim inşallah size resmini yollarım ikincisi maşallah ailece müziği seviyorsunuz herhalde bu da kabiliyet işi size ve ailenize selamlar..

UĞUR KIRAN dedi ki...

Bende klarnetimi alıp geleyim bari.Yeni yeriniz yakınınızdaysa sezona hazırlanmak içinde ekstradan avantaj olur abi sizin için.

İlhami Uyar dedi ki...

Arkadaşlar sağolun,şahsi görüşüm Allahın verdiği her güzellikten faydalanmak lazım,Uğur bey klarnet aldım,öğretecek hoca bulamadım,eğer hoca bulursam veya öyle bir kabiliyetiniz varsa niye olmasın.Rahmetli Abdullah Yüceden Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap şarkısını çalıp söylediğimiz zaman tüm yorgunlukları unuturuz,deneyin haklı olduğumu göreceksiniz.İyi çalışmalar.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

İlhami Abi,
Yeni yerin hayırlı olsun.Profil sehpa yapmanı öneriririm.Geçen yıl bende meyve kasası kullandım ama iyi olmuyor.Hurdacıda delikli köşebent buldum market ve bakkalların rafları monte ettikleri köşebentlerden.Somunlu vida kullanarak istediğiniz ölçüye ayarlayıp kuruyorsunuz.Kışa girerken de tekrar söküp yer tasarrufu yapılabilir.Üstünde çok delik olduğundan bayağıda hafif oluyor.Bulursan almanı tavsiye ederim.
Abi ayrıca ekibinizde bağlama kontenjanını bana ayırmayı unutmayın.Saygı ve selamlar.

beelovers dedi ki...

beautiful the part that you found for the bees. other and the company with the bouzouki is more beautiful

Arıcı 07 dedi ki...

Müzik mi en büyük gıdam...Hele TSM klasikleri sessiz ve güzel bir ortamda sakin dinleme fırsatını bulursam...Arılıkda bile çoğu zaman aracın müzik çalarına bir rsm koyar 2-3 saat hem çalışır,hem dinler onunla birlikde söylerim.Zeki Mürenin"Gurbet"parçasının yeri hep ayrı kalacak dünyamda...

Arıcı 07 dedi ki...

Sahi bu blokları gezerken bloklarda müzik çalsada dinlesek?Bloğa müzik yükleme işini nasıl becerebiliriz?

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer hocam,müzik konusunu Zafer Anlayışlı beyefendi çözmüş,umarım o yardımcı olabilir,yabancıların çoğu bloglarında müzik var ,kolay gelsin,başarılar değerli hocam.

chaniabee dedi ki...

very nice idea my friend! is very nice to see such a family, God bless you!