21 Mart 2009 Cumartesi

Citizens band radio Telsiz


Approximately 10 years ago we used to CB ,when weather condotion possible we talked İtaly,Spain,Portugal,Denmark,Finland,United Arab Emirates,Ermenian ,Romanian and other countries citizens band radio owner,firstly I didnt beleive which we can be talk away distance CB owner,I asked electronic engineer and communication authoroties ,they said that if you have cumulus cloud and seaside ,you can be talk all seaside countries,also they urged that I bought booster as a result I bought booster when I open booster my voıce and other CB owner voices can be hear clearly,my kod seperation Kilo,Alfa,Romeo,Tango,Alfa,Lima.(KARTAL).I had use Tri star 848 and Uniden Pc 33 transciver brand name.When pocket telefhone enter marketing,CB event ended,but I miss old days anyway.

Yaklaşık 10 yıl önce halk bandı telsiz kullanırdık,hava şartları uygun olduğunda İtalya,İspanya,Portekiz,Denmark,Finlandiya,Birleşik Arap Emirlikleri,Ermenistan,Romanya ve diğer ülke amatör telsizcileriyle bağlantı yapardık.Önceleri bu kadar uzak mesafelerle görüşebileceğimize inanmazdım,Elektronik mühendisi ve ulaştırma yetkilileriyle yaptığım görüşmelerde ,eğer deniz kenarında iseniz havadada kümülüs bulutları varsa çok uzak mesafelerle görüşmeniz mümkündür dediler hatta kuvvetlendirici önerdiler,kuvvetlendirici ve 6 metrelik antenle çok uzaklardaki amatör telsizcilerle görüşebiliyordum.Benim kodum KARTAL dı.Kilo,Alfa Romeo,Tango,Alfa,Lima ,Tri Star ve Uniden Pc 33 cihazlarını kullandım,cep telefonları piyasaya girince amatör telsiz olayı bitti,ama yinede o günleri özlüyorum.

6 yorum:

Ballı Baba dedi ki...

İhami abi, benide geçmişe yolladın. Halk bantı telsiz günlerimizde bir başkaydı, benim kodum "BALLI BABA" idi. Yollarda kalanlardan, kan ihtiyacı olanlardan, trafik kazası yapanlardan, denizde tehlike geçirenlerden tutta bir çok kişiye yardımlarımız olmuştu o günlerde. Hele hava akımı olunca yurt içi ve yurt dışındaki kardeşlerimizle çok güzel muhabbetlerimiz olurdu. Hey gidi günler heyyyyyyy...

Arıcı 07 dedi ki...

nE YAPALIM iLHAMİ bEY;dELİKLİ DEMİR İMAL OLDU.mERTLİK BOZULDU.tEKNOLOJİDEKULLANDIĞIMIZ BAZI ÖZEL GÜZELLİKLERİ YOK ETTİ.

KOSTAS dedi ki...

Thank you very much Ilhami for the visit and your good reasons.
I passed your blog, you have marvellous posts with important subjects, and rich photographic material from your everyday routine!
This is very good!

Müge Tekil dedi ki...

İnanılmaz! Telsizin bu kadar kuvvetli bir iletişim aracı olduğunu ve bu kadar uzak mesafelerle dahi konuşma imkanı sağladığını bilmiyordum doğrusu!

Unknown dedi ki...

It is still appropriate to use this tool for some application.


telsiz

telsiz dedi ki...

Telsiz işi bir tutkudur. pmr telsizler ile de 20km mesafeyi gördüm