26 Mart 2009 Perşembe

controls of spring ilkbahar kontrolleri

Because of the weather temperature goıng on low degrees and rainy days,I didnt find necessary time to check all hives,yesterday temperature 16 degrees and shinny day in here,I completed meintenance,firstly queen,eggs,pollen,honey,humudity circumstances checked.My observation was affirmative.
Hava sıcaklıkları düşük ve yağmurlu olduğundan ,kontrol için yeterli zaman bulamamıştım,dün hava sıcaklığı 16 derece ve güneşli bir gün olduğu için ,bakımı tamamladım,öncelikle ana,yavru,polen,bal ,nem durumları kontrol edildi,gözlemlerim olumluydu.



this flower yellow camomile,this kind visited by bees,bu çiçek sarı papatya bu tür arılar tarafından ziyaret edilmektedir.
There are two kinds camomile in this area ,white camomile didnt visit by bees but you can see bees on yellow camomile.
Bu alanda iki çeşit papatya var sarı ve beyaz papatya,beyaza gitmeyen arıları sarı papatyanın üzerinde görebilirsiniz.
Top and above flowers different beauties,üstteki ve alltaki çiçekler değişik güzellikler.

8 yorum:

BOZÜYÜKLÜ ARICI dedi ki...

Maşallah İlhami bey;arıların durumu güzel gözüküyor,çiçekler dahada güzel.Bahar gelmiş bulundugunuz yere,bizde görebilsek şu baharı ve tabiki arılarımızı.

Bereketli bir yılınız olur işallah.

Fatih mazrek dedi ki...

mrhabalar ilahami abi etraftaki cicekletne hat safhaya ulasmis gaslba arilardaki hizda tabi cercevedeki yavru duzeni bunu yansitmakta insallah guzel bir sezon yasayacagis .
saygi ve selamlarimla

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli Sadettin bey,ben tüm arıcılarımızın en üst düzeyde verim aldıklarını,kayıpsız kış mevsimi geçirdiklerini ,her alanda başarılı olduklarını gördüğümde en az onlar kadar mutlu oluyorum,başarı hepimizin ortak sevdası,tüm mesleklerdeki insanlara kolaylıklar ve başarılar diliyorum,inşallah çıtamız en yüksekte olur,sevgi ve saygılarımı sunuyorum,herşey gönlünüze göre olsun.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami abi senin arıların maşallahı var.Basmışlar yavruyu.Ben daja fırsat bulupta kontrol bile yapamadım.Ne diyelim hayırlısı artık.Verimli bir sezon dileğimle.

Gürbüzarıcılık dedi ki...

Selamlar
Maşallah. Başarılı bir mevsim geçirirsiniz ve bol arı ürünü alırsınız inşallah.
Saygılarımla.

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi , durumlar iyi gibi görünüyor. Yavru artışı hızlanmış ve baharınızda gelmiş. Haydi hayırlısı.

UNUTMAZSOY ARICILIK dedi ki...

Maşaalah memleketinize bahar gelmiş.Hayırlı olsun.Ama bizde hala kışın sonu yaşanıyor.İnşallah bizede gelir.....Ürününüz bol olsun...Saygılarımla.

muratakın dedi ki...

Sayın İlhami Bey:
Bol çiçekli bir yerde uygun sıcaklıkta arılara bakabilmişiniz.
Demekki mevsim ancak gelmiş, artık işlerimiz bitmeyecek, hızla yaza doğru gideceğiz.
Saygılar.