17 Ağustos 2009 Pazartesi

War Against varroa and hornet varroaya ve eşek arılarına karşı savaş

I find 7 pieces hornet nest in forest,when I went to check my bees ,I applied insect medicine,When I throw as aspray on wasps they become patalysis later die.2 days ago one wasp bite my neighbour cow from tongue,cow died,also they give damage apple ,grapes and other fruit and vegetables,because of bees frightened from wasp,they dont fly normally.I decided to disposal wasps,the end of the day 7 wasp nest was destroyed.
Ormanda arılarımı kontrol için gittiğimde gezerken 7 adet eşek arısı yuvası buldum,sinek ilacı uyguladım,üzerine püskürttüğümde eşek arıları felç oluyor ve ölüyorlar,iki gün önce komşumun ineğinin dilinden sokmuş ve hayvan ölmüş,bunun yanında arılara elmalara,üzümlere de zarar veriyorlar,günün sonunda 7 adet eşek arısı yuvası imha edildi.


Pürens starting blooming,pürenler çiçeklenmeye başlamışlar.
chesnut sapplings that Selahattin Güney send me last year.
Selahattin Güney beyin göndermiş oldukları kiraz ve kestane fidanları







I didnt find queen in this hive,when checked sunflower honey harvesting in Tekirdağ,I add daily eggs frame it hook new queen cells,very nice scenery.
Trakyada ayçiçeği balı hasat zamanı bu kovanda ana görememiştim hemen günlük yumurta ilave ettim ,şu anki görüntü güzeldi.

Varroa struggle going on in here,varroa mücadelesi buradada devam ediyor
We must be collect cranberry to make compost
Kızılcık kompostosu yapmak için toplamak zorundayız.






10 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi eline koluna sağlık

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

ilhamibey bu eşek arıları çok tehlikeli kovanın önünden arıyı havada yakalayıp gidiyor birkaç kez şahit oldum bağzılarını bir tokatla yere hemen üstüne basarak imha ettim ama yuvasını bulmak gerek senin gibi ders veremedim onlara

markos aliprantis dedi ki...

Ilhami good morning.I felt sorry that you lost your cow from wasp here I do not have many because him I killed early in spring before they make nests.
Good job

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İlhamibey ellerin dert görmesin bu eşek arı mahluğu arıcının baş düşmanı ama mücadele etmedende olmuyor bence nerde yuvası ,kendisi,soyu varsa kurutulmalı bunlar arı kovanına girip anayı kesiyor yumurtadan kesilen arı bitme yönüne başlayınca sonra tek tek bir güzel yiyorlar,BENCE EŞEK ARILARINA ÖLÜMMMMMMM !!!!!!!!
KOLAYGELSİN

İNALLAR 07 dedi ki...

BEN BU EŞEK ARILARININ YUVALARINI BULAMIYORUM.BRAVO SİZE...NASIL BULABİLİRİM?HANGİ TÜR METOD UYGULAMAK LAZIM?

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer Hayati hocam,bizim küçükbaş hayvanlarımız olduğu için ve av sevdası olduğundan dolayı ormanları avucumuzun içi gibi biliyoruz bunun yanında eşek arıları genelde çürük ve yaşlı ağaçların içlerine yuva yapıyorlar,başlangıç noktamız bu,çoğu arkadaşımız korktuğundan dolayı imha etmeyi göze alamıyor,bana devamlı bilgi geliyor ,bende kendimi tamamen korumaya aldığımdan hiç sorun olmadan gereğini yapıyorum.İyi çalışmalar kolay gelsin,

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

İlhnami bey selamlar,

evet arılarımızın baş
düşmanlarından biri eşek arıları ile mücadeleniz güzel allah razı olsun ben pet şişelerinin ağızını keserek ters çevirip içine ekşimiş şerbet koydum ama pek tesir etmiyor en kesin çözüm yuvalarını bulup icabına bakmak tabi o da maharet istiyor.

çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Allaha emanet olunuz

Müge dedi ki...

Peki bu eşek arıları hayatta hiçbir işe yaramaz mı? Demek istediğim, bunları ıslah etmek ve bir şekilde yararlanmak yolu yok mu?

İlhami Uyar dedi ki...

Müge hanım dediğiniz olay üniversitelerin ilgi alanına giriyor eğer öyle birşey olsa mükemmel olur,ama maalesef istenmeyen durum aşırı derecede çoğalmaları ve canlılara zarar vermeleri,bunlar yetmezmiş gibi şimdide saksağanlar ve kuzgunlar domateslere,kavun va karpuzlara zarar vermeye başladılar,ben bu zamana kadar böyle olumsuzluk görmedim,acaba ileride bizi ne gibi olumsuzluklar bekliyor oda belli değil.sevgi ve saygılarımla.

Nihal dedi ki...

As a fruit juice, pure cranberry concentrate is not only refreshing, but it's also healthy for my body as well. I love it! Maybe you know, drinking cranberry juice is..
1) A proven way to treat a bladder infection or urinary tract infection. This is especially helpful for us being women who suffer from painful infections during the year.
2)Reduces risk of heart disease.
3)Reduces the risk of getting osteoporosis. This is a big concern as we get older in life.
4)Contains bacteria fighting ingredients that can prevent bacteria from attaching to our teeth.

This summer my dear mom made a few jars of cranberry concentrates. All the healthy life comes directly from nature:)

I hope you do not mind my cranberry love, and a few advices given here.