6 Kasım 2009 Cuma

Olive prodact very low Bu yıl zeytinlerin verimi düşük

This year olıve trees prodact very low so we cannot drink and eat more less olive oıl and other olıve kınd.Some people who I speak at environment,olıve trees one year give very high crop later year dont give crop.Olıve oil very useful our bodies and it open our heart veins,accordingt to scientific research hearth attack rare seen Turkey Mediterenian ,Agean and sout Marmara regionGreece Crete island and French Bordeoux region,as a reason their peoples consume olive oıl except Bordeoux as you know Bordeoux wine very famous and is noted for wine all over the wörld,Because of They consume much more wine so that cause they havent heart attack risk or very low degrees. I speak oldest man about olive oıl ,my neighbour says when ı woke up ı drink one tablespoon olıve oıl empty stomach every morning,I m sure that reason old people would be live long time and healthıer.I beleive that natural foods very important our lifes,so we must take care and protect our environment.


Bu yıl zeytin ağaçlarında verim düşük olduğundan gerektiği kadar yağ ve zeytin ürünü çıkaramayacağız.Yaşlı insanlar zeytinlerin bir yıl verimli olup sonraki yıl zeytin vermediklerini söylüyorlar.Zeytinyağı insan sağlığı için çok önemlidir,yapılan araştırmalara göre dünyada kalp krizi riski en az olan yerler Yunanistanın Girit adası,Türkiyenin Güney Marmara ve Ege bölgesi,Fransanın Bordeuoux bölgesi olarak belirlenmiş,sebebide zeytinyağını çok tüketmeleri olarak gösteriliyor,yalnız Fransanın Bordeoux şehri şarabı çok tükettiklerinden dolay kalp krizi riski azmış.Biliyorsunuz Bordeoux şaraplarıyla dünyada tanınır ve ünlüdür. Çevremdeki yaşlı insanlarla konuştuğumda söyledikleri,sabahleyin uyanınca aç karnına mutlaka 1 kaşık zeytinyağı içtikleri olmuştur,bana göre eski nesilleri daha uzun ömürlü ve sağlıklı olmalaro doğal beslenmelerinden kaynaklanıyordu bu yüzden çevremizi ve doğal ortamı korumamız gerektiğine inanıyorum.


This olıve kind is noted for donkey olive our environment when cut 2 part and you put water,you must change water during one week and then you add thyme lemon and olıve oıl ,you can eat plesurely ,have a nice meal.

Bu zeytin türü halk arasında eşek zeytini diye bilinir,bu zeytini iki yerinden çizip birhafta boyunca suyun içinde tutarsanız tabiiki hergün suyunu değiştirmeniz gerekir,daha sonra üzerine kekik,limon ve zeytinyağı ilave edip yiyebilirsiniz,afiyet olsun.

11 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Evet aynen ege bölgesindede durum aynı.
Zeytin rekoltesi düşük.
Bence bu durum zeytin hasatın yapılan yanlış uygulamalardan ve zamanında yagmayan yagmurlardan kaynaklanıyor.ürününüz bol olsun ilhami abi.

PINARHİSARLI BALCI AMCA dedi ki...

İLHAMİBEY zeytinlerin bereketli ondan üretigin ürünlerde saglık versin ben zeytinden hiç anlamam ama bu yıl bir deneyim dedim ve ektiğim zeytinin yaptıgı bir kaçtanesini topladım ve bilmeden bir ısırdım ;ki bu ne acı ve zehir bi,r tat feleğim şaştı valla ben hep hazır satılanı alıp yemenin tatıyla yumulunca oda beni otaladı neyse iyi bir ders oldu bir daha tövbee tövbee sana hafiyet olsun

E.ÇOKENGİN dedi ki...

Zeytin hasadınız hayırlı olsun İlhami bey.

muratakın dedi ki...

Sayın İlhami Bey:
Sonbahar bir çok bitkinin olgunlaşma dönemi tabiki zeytin içinde
Ürününüz bol olsun.
Seve seve tüketirsiniz.

Exagono dedi ki...

Bon apetit.
I have 2 years to take olive oil from my trees.I believe next year to have olive oil to feed the family with pure extra vergin olive oil.

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

ilhamı bey Allah azına bereket versin
bu
bu sene fındıklarda da az oldu

bazı meyvelerde de yok denecek kadaraz oldu umutlar gelecek seneye

mahmudiyearicilik dedi ki...

Zeytin hasatınız bereketli olsun İlhami bey.
SAYGILAR

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili arkadaşlar düşünür demişki,benim için ne düşünüyorsan allah sana iki katını versin demiş,bende sizlere ürünlerinizin bereketli ve bol olmasını ,günlük işlerinizde başarı ve kolaylıklar diliyorum.
Uğur bey;olumsuzluklar maalesef var ama yapacak birşeyimizde yok.
Sayın Ali Osman Çalık;sizin gibi idealist bir kişinin formülünü bulup zeytinleri zevkle yemesi gerekmezmiydi?Allah ömür verirse seneye trilye,yeşil zeytin,salamura örnek olarak gönderebilirim,ürününüzde değerlenmiş olur.
Çokengin aynı dilekler sizin içinde geçerli.
Sayın Murat hocam buyrun o zevki beraber tadalım.
Foris Mouratidis file moy doxa to theo,kali doulia efharisto pole.

Sayın Gündoğdu iyi dilekleriniz için teşekkürler tüm beklentilerimizin seneye gerçekleşmesi dileklerimle

Sayın Yiğit sağolun teşekkür ederim.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

sayın Uyar zeytin hasatınız bereketli olsun.

Engelli Arıcı hasan ERGEN dedi ki...

ilhami abi zeytin hasadın bereketli olsun

ramazan dedi ki...

ilhami bey,bu sene bizim mersin mutta zeytin çok fazlaydı.öyleki dağlar taşlar zeytin doldu maşallah.darısı gelecek seneye size olsun.
zeytinin bir yıl verip bir yıl vermeesi toplamayla ilgili sanırım.zeytinler toplanırken filizler kırılıyor.gelecek yıl meyve verecek olan filiz kalmayınca ürün az oluyor sanırım .ben böyle bir tespitte bulundum.biz hanımla beraberdikkatli bir biçimde topladığımız ağaçlara verim düşüşü görmedik.filizler kırılmadığı için.sevgiler.