23 Şubat 2010 Salı

I tried new flame apparattus Yeni alev aparatını denedim

I bought new flame apparattus,old eguıpment was stolen by thiefs last year,so I went to my apiary to try new apparattus,device no problem,this 2 kg tubes all beekeepers of sine qua,we bring everywhere,when we go to chesnut honey different region,we can fine wood to burn and to make a meal but I cant say same wörds for Trakya region,this tube necessary in there.In another hand you can prevent harmfull pests via flame.

Geçen yıl hırsızlar tarafından çalınan alev cihazının yerine yenisini aldım,denemek içinde arılığıma gittim 2 kovanda denedim,çalışmasında problem yoktu.Bu 2 kglık ufak tüpler gezginci arıcıların olmazsa olmazlarından,kestane balı için gittiğimiz yörelerde yemek yapmak için odun bulabiliyoruz fakat aynı şeyi Trakya bölgesi içim söylemek mümkün değil,diğer taraftan kovanların içindeki zararlı haşeratı alevle önlemek açısındanda çok kullanışlı.
Almond and plum trees were starting blooming,meanwhile some apple spicies starting bloom.

Badem ağaçlarının yanı sıra bazı elma türleride çiçeklenmeye başladı.
Although bees dont get nectar from white daisy,they get nectar from yellow daisy

Arılar beyza papatyadan nektar almamasına rağmen,sarı papatyayı ziyaret edip nektar alıyorlardı.


6 yorum:

Mehmet Gündoğdu dedi ki...

ilhami bey yeni aparatınızı güle güle kullanın
yeni sezonda başarılar dilerim

Unknown dedi ki...

İlhami bey yeni aparatınız hayırlı olsun,resimleriniz harika bizler ile paylaştığınız içinde ayrıca teşekkürler,gördüğüm kadarıyla sizde bahar mükemmel gelmiş,işlerinizde başarılar dilerim selamlar saygılar.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

İhami bey selamlar,

aparatınız hayırlı olsun.

ayrıca yeni sezonumuzunda, bereketli ve sağlıklı geçmesini dilerim.

demircioğlu dedi ki...

ilhami abi,temizlikle başlamış sınız sezona, temiz de bir sezon geçirirsiniz inşallah:)))

Nihal dedi ki...

Ilhami Bey,
Kandil nedeniyle iletmiş olduğunuz iyi dileklerinizi okumaktan son derece mutlu oldum, çok düşüncelisiniz. Pekçok teşekkürler.
Bahar.. Evet geldi, hem de çok erkenden. Herşey zamanında güzeldir denilse de bahar açısından bu söze pek aldırmıyorum, iyi ki erkenden geldi diyorum ben.
Benim yaşadığım Istanbul'da da sizin bölgenizde de bahar izleri o kadar muhteşem ki, iyi ki siz de ben de bunları güncel fotoğraflarımızla köşemizde paylaştık, okuyucularımız da memnun kaldılar.

Aaa çok isabetli bir yorumda bulunmuşsunuz. Evet arı gibi çalışkan ve başarılıyımdır da. Zaten ismim iki anlam içeriyor, biri arı demek diğeri ise yeni filiz demek. Tamamen doğadan gelen isimlerim var, ve belki de bu yüzden doğaya aşık biriyim:)

Saygılarımla~

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İhami bey selamlar,sen emekli degil yeniden dogmuşcasına tam gaz calışıyorsun tebrikler arılar icin
aparatınızda hayırlı olsun.
ayrıca yeni sezonunuzunda, bereketli ve sağlıklı geçmesini dilerim.kolaygelsin