20 Mart 2010 Cumartesi

Beekeepers andThe Ministry of forest and Environment Çevre Orman Bakanlığı ve arıcılar

Arıcılara OGM' den Sınırsız Destek

17.03.2010 00:00
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliğinin 2010 yılı Arıcıları bilgilendirme toplantısına Orman Genel Müdür Yardımcımız Sayın İsmail BELEN’ de katıldı.

Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlemiş olduğu “Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği’nin 2010 Yılı Arıcıları Bilgilendirme Toplantısı” 15.03.2010 tarihinde Ordu TESK Otel’de gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Ordu Milletvekili Hilmi GÜLER, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail BELEN, TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Cevdet AKDENİZ, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet CEYLAN, Trabzon Orman Bölge Müdürü Ahmet İPEK, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri YILMAZ, Ordu Tarım İl Müdürü Sadi SADIKOĞLU, Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Necati AYDIN ve Ordu Üniversitesi’nden Recep SIRALI’ nın iştirak ettiği toplantıya, yöre arıcılarının katılımı oldukça yüksekti.

Toplantıda söz alan arıcıların üretmiş oldukları balın piyasada iyi bir imajının yeri olması gerektiğini belirten Ordu Milletvekili Hilmi GÜLER, balda markalaşmaya gidilmesi gerektiğini vurgulayarak bu konuda her türlü çalışma ve yardıma hazır olduklarının altını çizdi.

Toplantıda daha sonra söz alan ve konuşmasını “Ormanlar ve Arıcılık” isimli bir sunum üzerinden gerçekleştiren Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail BELEN Türkiye’nin coğrafi konum itibarı ile göç yolları üzerinde yer aldığını ve bu nedenle zengin flora ve fauna çeşitliliğine sahip olduğunu ifade etti. Ünlü Fizikçi Albert EINSTEIN’ın “Eğer arılar yeryüzünden kaybolursa insanın sadece 4 yıl ömrü kalır, arı olmazsa döllenme, bitki, hayvan ve insan olmaz“ sözlerine atıfla “tabiattaki tozlaşmanın yaklaşık % 85’i bal arıları sayesinde yapılmaktadır” dedi.

Ülkemizin bal ihracatının büyük çoğunluğunu oluşturan çam balı ile kestane, ıhlamur, orman gülü ballarının tamamının, akasya, yayla ve kekik ballarının ise büyük bir kısmının ormanlardan üretilmekte olduğunu; arıcıların genelde orman içi ve kenarlarındaki boşluklarda, hazineye ait alanlarda konakladıklarını ve netice olarak arıcılığın; ormanların ve ormancılığın en önemli çıktılarından biri sayıldığını söyleyen BELEN, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü’nün Mesudiye ve Şebinkarahisar İşletme Müdürlükleri bünyesinde “Bal Üretim Ormanları” kurma çalışmalarına başlandığını ifade ederek bundan sonra arıcılardan konaklama ücretinin alınmayacağının da müjdesini vermesi bal üreticileri arasında sevinçle karşılandı.

Toplantı diğer katılımcıların verdikleri teknik bilgiler ve genel değerlendirmelerin ardından toplantı sona erdi.

Geri Dön

OGM - İMİ, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü - Ankara [ Adres: Orman Genel Müdürlüğü Gazi Tesisleri 06560 Beştepe/ANKARA ] / e-posta : webbirimi

Hiç yorum yok: