18 Nisan 2010 Pazar

April preparations Nisan hazırlıkları

İşyerinden arkadaşım aradı ve arazide oğul olduğunu bildirdi,bende gerekli hazırlıkları yaptım ,kovana naklettim 4 çıta arısı var ve anasıda genç,geçen yıl 3 adet oğul olduğu haberi verildi fakat çok yüksekte olduğu için alamamıştık.Güzel bir bakımın sonucunda kestane balı için Şileye gideceğimiz tarih olan 28 Mayısa kadar ,mevcut yönünden yeterli pozisyona getirebilirim.

My friend called me and informed one swarm at workplace area,I made necessary preparations,I transported new hive,ıt has 4 frame bees,queen is young,last year 3 piece swarm event news was reported,unfortunately when they very high places,we didnt get them.I beleive that after nice meintanence I will be grow its population necessary position until when we transport our hives for chesnut honey in May 28 date.
Hardal ve ayvalar çiçeklendi.Mustard and quınce was blooming

Enginar ve soğanları çapaladım.I hoekd for artichoke and unıon

Gübrenin üzerini naylonla kapattım,kuruduktan sonra sebze ve meyvalara vereceğim.

I closed manure on with nylon,after it dry I will use it for vegetables and fruits.
Varilleri gübre ve suyu ile doldurdum yaklaşık 1 ay sonra sebzelere vereceğim.I filled manure with water in barrels,approxatemely after 1 month waited I will give vegetables.

12 yorum:

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

Good work Ilhamy ,I hope that you have enough rain for your bees and vegetables.

Unknown dedi ki...

İlhami abi oğulun hayırlı olsun.
Gübreleri neden su ile varillere doldurdun hayvansal gübre sanırım,bu nun ne gibi faydası oluyor sebzelerde.Çalışmalarında başarılar kolay gelsin.

BOZKIR KARTALI dedi ki...

İLHAMİ BEY KOLAY GELSİN. ARILAR GÜBRELİ SUYU ÇOK SEVER DİKKAT EDİN VARİLDE BOĞULMASINLAR...

mahmudiyearicilik dedi ki...

Yeni oğul hayırlı olsun. Bahçe işlerinde kolay gelsin. İyi çalışmalar.
Saygılar.

Mustafa Hilmi ÖZKAL dedi ki...

İlhami Bey yeni oğulun hayırlı olsun balı bol olsun Allah işini denk getirsin selamlar

İlhami Uyar dedi ki...

Kostas Eleftherou Efharisto pole kali doulıa
Emrah kardeşim,gübre yaş olduğundan dolayı sebze ve meyva diplerine vermiyoruz,kuruması lazım,bu sebepten şerbet yapıp hemen kullanabiliyorum.Sevgi ve saygılarımla.
Saygıdeğer hocam uyarınız için teşekkürler,dikkatimi çeken şu oldu,yakmış olduğum ateşten kalan tam yanmamış marsık ve küllerden çok güzel su çekiyorlar,arılığın içinden temiz su geçtiği için ,problem olmuyor.Herşey gönlünüzce olsun işlerinizde başarı arılarınızda bol verimli yıllar diler,saygılar sunarım.
Sevgili Bünyamin bey,işimizde başarılı olduğumuz zaman gayretimiz artıyor,daha randımanlı ve istekli çalışıyoruz,sizede başarılı ve verimli sezonlar dilerim.
sayın Hilmi Özkal,düşünür demişki benim için ne istiyorsanız Allah size iki mislini versin.Tüm güzellikler sizinle olsun,en içten sevgi ve saygılarımla.

miriliburak dedi ki...

Selamunaleykum...

İlhami abi oğulun hayırlı olsun. Bizde gübre kurutmak için üzerine naylon örtmeden ıslak gübre içerisine sönmemiş kireç gömüyoruz kireci koyduğumuz yerlerede ısınması için biraz su döküp sılaj üzerini kapatır gibi sıkıca örtüyoruz bir ay içinde kullanıma hazır hale geliyor...

nalan dedi ki...

ben de hafta sonu çakılköy'de kiraz tarlalarını gördüm. çiçeklerdeki arılar harikaydı.
aklıma siz geldiniz.
kolaylıklar diliyorum size.

mutfakcini dedi ki...

Enginarı hiç dalında görmedim ben.Ne güzel doğayla iç içe olmak..

muratakın dedi ki...

Sayın İlhami Bey:

İlk oğulu yakalayıp mevsimi açmışsınız.
Hayırlı olsun.

Gübre konusunda ben bitkiler büyüdükten sonra gübreyle suyu karıştırıp şıra olarak veriyorum.
Daha çok biberlere iyi geliyor.

Nihal dedi ki...

Dear Ilhami Bey, you're the winner! Congrats. E-mail sent to you. Could you please reply back as soon as possible with your delivery information, thanks in advance.

Between, I love artichokes very much, luckily I so often buy them fresh going to local (organic) bazaars. Wish I could have my own garden to grow them like you..

Have a nice week~

Adsız dedi ki...

yeni oğulunuz hayırlı olsun