To see some beekeepers friend and collect chestnut I went to Şile İmrenli village.Chestnut trees were very fruıtful.I started at 14 hours finished 18 hours,I collected approximately 15 kg chestnut.I gave half for my parents and brothers.I will give advice cook on fire,we must respect opınıon of everyone.
Hava 5 ila 6 gündür yağmurlu veya kapalı,2 gündürde güneşli ve sıcaklık 20 derece civarındaydı.Arılar pürenden güzel polen ve nektar getiriyorlardı.Yağmurlardan sonra tüm pürenler açmış haldeler,eğer iklim şartları uygun olursa püren balı alabiliriz diye düşünüyorum.
Hava 5 ila 6 gündür yağmurlu veya kapalı,2 gündürde güneşli ve sıcaklık 20 derece civarındaydı.Arılar pürenden güzel polen ve nektar getiriyorlardı.Yağmurlardan sonra tüm pürenler açmış haldeler,eğer iklim şartları uygun olursa püren balı alabiliriz diye düşünüyorum.
air were rainy and cloudly during 5 or 6 days,but 2 days very sunny and temperatures is 20 degrees.Bees were collected from ericas pollen and nectar.All ericas were blooming after rains,if climate condotions suitible we will be get erica honey ,I m thinking.
Uzmanlar araştırdıkça balın bilinmeyen faydalı yönleri ortaya çıkıyor.Gazetedeki bu yazı dikkatimi çekti.Umarım bayanlar bal yemenin yanında ,diğer alanlardada baldan faydalanacaklardır.
Uzmanlar araştırdıkça balın bilinmeyen faydalı yönleri ortaya çıkıyor.Gazetedeki bu yazı dikkatimi çekti.Umarım bayanlar bal yemenin yanında ,diğer alanlardada baldan faydalanacaklardır.
When researcher investigation,they fine unknown sides of honey.This article at newspaper take my attention,I hope women eat honey besides use honey other areas.
6 yorum:
SLM...
İlhami Abi.
Kestaneyi çürüklerinden ayıklayarak,buzdolapının meyve bölümüne paketler halinde koyduğunuz zaman,kış boyu kuzinenin üstünde afiyetle yersiniz.
SLM ve Muhabbetle...
Οhhh kestane!!!
Very good!
I am putting the wine...do you want to put kestane?
I wish you enjoy them!
Sayın İlhami Bey:
Her bölgenin kendine ait insanlara kullanabileceği yabani meyvaları var.
Biz de bazı yabani meyvaları değerlendiriyoruz.
Doğal olduğu için kestaneler tatlı olması lazım, afiyet olsun.
çocukluğumda sobanın üstünde pişirir yerdik ne lezzetliydi şimdi ocağın üzerinde o lezzeti bulamıyoruz..
I wish next year will bring you even more chestnuts İlhami Uyar. Good winter for you and your family
Good morning friend, here in Portugal we love nuts, especially roasted, are a delight especially with a little honey.
Hug
Ferradela
Yorum Gönder