23 Ocak 2011 Pazar

Forests pets and against methods Orman zararlıları ve karşı yöntemler

 Ormanlarda avlanırken veya gezinirken sık sık fotoğrafta görülen denemeyi görmek mümkün,bunun nedenini merak ettim ve Orman şefi arkadaşıma sordum.Bu oluşumun nedeni çamlardaki çam kese böceğine karşı düşman bir böcek üretip mücadele etmekmiş,burada oluşan böcek çam kese böceğiyle besleniyormuş bu sayede ilaçsız ve çevreye zarar vermeden ,bu zararlıyla mücadele edilebiliyormuş.

While hunting and trips in forests,you can see like this formations,I wondered this formations ,what is reason?I asked my friend forest chief Mr Cem Korkmaz,according to his explanations,new against insects grow,when those insects grow,they can eat pine pets.So that pine pets not give damages at pine trees.Thus , fight can be made natural methods without harming environment
Bahçe çalışmalarıda tüm hızıyla devam ediyor,mevsim itibariyle arılara zaman ayırmak gerekmiyor.Baharı bekliyoruz.

We are continou garden wörks all speed,bees not want maintanence as winter season,we wait in spring.

5 yorum:

SeneminYemekleri dedi ki...

ne kadar doğru bir isim seçmişsiniz gizemli dünya ne çok şey var bilmediğimiz ilgilenmediğimiz. Tebrik ederim harika bir blog zaman buldukça ziyaret etmeye çalışıyorum. Sağlıklı günler dilerim...

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Senem hanım teşekkür ederim,bizlerde paylaşabilirsek ne mutlu,ayrıca yapılan girişimler sonucu kilo vermenizi sevinerek takip ediyoruz,başarı sizindir siz isteyince kolaylık ve başarı dileklerimle.Hoşca kalın.

arıbeyi dedi ki...

İlhami Bey; çok güzel ve önemli bir haber.Doğada var olan doğal yaşam dengesi bozulunca tabiatta ki canlılar da hayatta kalma mücadelesi vermeye başlıyorlar.
İşte en bariz örneği.
Avcı böcekler azalınca zararlı böceklerin sayısı artıyor ve zararları da artıyor.Sonuçta ağaçlar kuruyunca binlerce canlı ve biz insanlarda zarar göreceğiz bu durumdan.
Çare;
çevreyi tanımak,korumak ve doğal yaşamın sürmesini desteklemek.
Sizler bu yazınızla hepsini yapmaktasınız.
Haberiniz için kutladığım gibi duyarlılığınız için de ayrıca tebrik ediyorum sizleri.

SAYGILARIMLA.

Small Footprints dedi ki...

Your garden is beautiful (Bahçe güzel)! :-)

I will be interested in how introducing pests, to fight off other pests, works in your area. That method has been tried in parts of the USA but, typically, the new species eventually becomes a problem in itself. I hope that your area will have better luck!

Ben diğer böceklerin ötesindeki kavgaya, böcekleri, tanıştırmak, nasıl senin alanında çalışır içte ilgilendirileceğim. O yöntem parça ABD denendi ama, tipik olarak, yeni tür sonunda kendisinin içindeki bir sorun olur. Ben senin alanının talihi daha iyice var hope!

Benim isteğim çevirinin uygun olması. :-)

İlhami Uyar dedi ki...

I can say this method was uccesuful,generally harmful pests growing prevent ,populatıon under control.Thank you very much for your interests.Best wishes.