13 Mayıs 2011 Cuma

Daily life bees and garden maintanences Günlük yaşam arı ve bahçe bakımları


Zamanı gelince işleri takip edip boşluk bırakmamak gerekiyor,zira işler yığılınca hem gözünüzde büyüyor,işe karşı azim ve istek kalmıyor.Zamana yaydığınızda sıkıntıya girmeden işleriniz rutin şekilde ilerliyor.Petek bağlama işide bayağı zamanımızı alan bir uğraşımız.Arıcıların olmazsa olmazlarından.Önceleri havanın güneşli ve ısının yüksek olmasını beklerdik şimdilerde onunda çaresi bulundu 12 voltluk akımla işi çözdük.

İf you prepared your job in time you can bother,because you solve problem in time all jobs grow and you dont beleive himself you can solve all problems.it takes our many times to comb bind.Previously we waited hot climete and sunny day,but we solve this problem 12 v power supply.



Burada bizim tembelliğimiz ortaya çıkıyor ama havalarda müsait olmayınca maalesef zamanında gerekenler yapılamıyor.
ıts looks like our laziness but unfortunately weather cold and rainy you can not interestid in bees and his jobs.

Bahçe işleride sevilerek yapılınca insana çok büyük zevk veriyor,enginarlar yavaş yavaş gelişimlerini sürdürüyorlar,ilk etapta ekmiş olduklarım yakında meyvalarını verecekler,ilkbaharda ektiklerimde Ağustos döneminde ürün verecekler.Bahçeye vardığımda uğraşımın karşılığını almak büyük zevk,çalışma azmi geliyor ve yorgunluk hissetmiyorsunuz.
Our artichokes in garden,some of parts will give crops nearly 2 monts after,second group will give in August period.
BunlaBahr yeni enginar fidanları bir aksilik olmazsa Ağustosta  ürün verecekler.Sabahleyin bahçe belleme ve ot teBahçe belleme işi devam ediyor,bahçeyi biber domates patlıcan ve diğer ürün ekimi için hazırlamam gerekiyor.mizleme işi başlıyor daha sonra ki mesaimiz arılara ayrılıyor.Bahçeyi belleyerek domates,biber patlıcan ,taze fasulya ekimi için hazırlıyorum.


Spadewörk contınıou in garden I must prepare to plant pippr,tomatoa,eggplant,green bean and other crops.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

İlhami abi;

Herşey çok güzel görünüyor,helede organik takılıyorsnız keyfinize diyecek yoktur,hız kesmeden ,durmak yok yola devam,kolay gelsin.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

İlhami bey selamlar,

Sezon geldi ama bahçe bakımından yağışlı geçmesi iyide biz arıcılar bsakımından arıların gelişmesi geri kaldı.Ne yapalım Allah ne takdir ederse o olur.
sizlerde bahçe işlerinden arılara dalak ördürmüşsünüz gibi .:))

İşlerinizde kolaylıklar dilerim.Her şey gönlünüzce olsun
Allaha emanet olunuz.

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kolay gelsin İlhami Bey petek bağlamaya başlamışsınız. Bizim buralarda da yağış çok güzel benim bahçe daha bomboş duruyor. Çamurdan girilmiyor.
Saygılar

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm ilhami abi öncelikle kolay gelsin allah yardımcın olsun abi biraz tembellik birazda arıların hızına yetişememekten kaynaklanıyor bu yandan çark lar bu da bu işin cilveleri olsa gerek herhalde kolay gelsin. selam ve sevgilerle.

Unknown dedi ki...

İlhami bey kolay gelsin,hayırlı sezonlar.

Selamlar Saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

Arıcılık yapmak istiyorsak , sonra yaparım deme lüksümüz yok.Herşey zamanında ve eksiksiz olmalı.Aksi halde faturası ağır oluyor.

SLM ve Muhabbetle...

ÇAYLI dedi ki...

slm abim
bu tür işler zamanında zevkli oluyor kışın atmosferi oluşmuyor bence arı iş yapsında yeterki sıkışalım keşke güneş göremedik daha biz. kolay gelsin bol bol ürünler inşallah

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

İlhamibey: sen işi kış tutmuşsun yaz çıkarsa bahtına hesabı şimdiden petek hazırlamaya başlamışsın arıkanolada ise her an lazım olabilir işi bilirek yapmak her zaman kazanç saglar kolaygelsin

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

İlhami Bey:

Petek bağlamaya erken başlamışsınız.
Demekki arılar çok hızlı çalışıyorlar.

Enginarlar çok çabuk meyvasını büyütmeye başlamış.

Bütün bu çalışmalar insanın ruhunu dindiricidir.

Unknown dedi ki...

Kolaylıklar gelsin :)