14 Temmuz 2011 Perşembe

Garden wörks Bahçe çalışmaları

 Boş vakitlerimde bahçe işlerinide ihmal etmiyorum,havalar sıcak olduğundan dolayı sulama işini ihmal etmemek gerekiyor.Bu yıl biraz geç olsada Ağustos ayında tüm ürünlerden toplamak  mümkün olacak gibi gözüküyor.
 Konya fuarından almış olduğum domates ve salatalıklar çok verimli oldu.Salatalıklar ürün vermeye başladılar.


 Bahçedeki ilkbaharda toplamış olduğum otları ekili alanların içine depoluyorum,bu otların çok güzel organik gübre olduğunu tecrübe ederek öğrenmiş oldum.

6 yorum:

miriliburak dedi ki...

Abi sebze işinde de epey maharetlisiniz. Ürünlerinizi ağız tadı ile yemeniz nasip olur inşallah. Sebzelerde farklı bir gübreleme yapıyormusunuz.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi sana hayranım. O kadar sebze, meyve, koyun ve kuzu görüyürum bahçende ama Ali Türk yok:)nasıl uzak tutmayı beceriyorsun anlamıyorum:)şu işin püf noktasını bir ara fısıldasan ne iyi olacak..Abi inşallah emeklerinin karşılığını alırsın. Kal sağlıcakla.

SeneminYemekleri dedi ki...

İlhami bey ben size bişey danışmak istiyorum. Ben 2 sene önce fethiyeden dönerken burdur tarafından bal almıştık kekik balı diye çokda hoşumuza gitmişti hatta fethiyedende almıştık bal ama buda güzel olunca bir kavanozda burdurdakinden almıştık daha sonralarıda bittikçe kargoyla istetiyorduk.En son aldığımız bal hiç daha önce aldıklarımıza benzemiyordu içinde tortuları vardı ve rengide çok açıktı.Tadıda hiç benzemiyordu. Kısaca memnun kalmadık dahada güvenip almadık.Size sormak istediğim kekik balının özelliği nedir nasıl anlarız kekik balı olup olmadığı yada o bal diyer ballardan daha iyi balmıdır.Çiçek balı,Çam balıda var ben hangisinin daha güzel olduğunu hiç bilmiyorum .Çam balı hiç yemedim bilmiyorum tadını. Birde Bal almak istiyoruz ama gerçekten güvenerek alacağımız bir yer bulamadım.Siz bal satışı yapıyormusunuz hiç böyle bir yazınıza denk gelmediğim için sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi akşamlar...

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Mirili,üretmek ve kendi ürettiğinizden ne olduğunu bilerek yemek çok zevkli bir olay,işin diğer yönü toprakla uğraşmak çok zevkli ve dinlendirici,çıplak ayakla toprakta çalışmanın vücuttaki statik enerjiyi boşalttığı bilim adamlarınca kanıtlanmış.Gübreleme olayına gelince koyun gübresi ve inek gübresi veriyorum,gübreyi 1 yıl naylon altında bekletip verdiğinizde yani gübre yanınca içinde solucandan başka hiçbirşey yaşayamıyor,buda çiftcinin ve bitkinin çok işine yarıyor,sevgi ve saygılarımla.

Saygıdeğer Muhteşem hocam ürettiklerimden Ali beye de ikram ediyorum,paylaşım çok önemli,yakında bahçeyi ziyaret etmeğe başlar sizleride aramızda görmek dileklerimle.En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Saygıdeğer Senem hanım kekik balı hakkında Marmaristeki arkadaşım döndüğünde gerekli bilgi ve kalitesi hakkında açıklamaları size vereceğim Saygılarımla.

Unknown dedi ki...

ne guzel bir bahçe olmus. Ellerine saglik abi

muratakın dedi ki...

İlhami Bey:

İnsanın emeğinin karşılığını alması ve tükettiği ürünlerin bunlar olması çok zevkli oluyor.

Bahçedeki diğer ürünleri görmek dileğiyle.