12 Ekim 2011 Çarşamba

Ormandaki arılarımı asıl yerlerine taşıdım I transported main place at forest hives

 Ormandaki arılarımı sabit yerlerine taşıdım,havalar bayağı soğudu.Varroa mücadeleleri yapıldı,bulunduğum yer deniz kıyısı olduğu için ormanlara göre daha ılıman iklime sahip,böylece  kontrol imkanım  olabiliyor.

I transported main places my hives from forest.Nowadays weather very cold here,I made varroa struggle,my place is nearby sea so I can interstid my hives everytime.
 varroa çekmecelerinde  durum bu,yaptığımız mücadele işe yaramış.
varooas latest situatıons.
 pürenler yağmurdan sonra  çok güzel görüntüye sahipler,yeni yeni açanlar var ama maalesef havalar çok soğudu,umarım önümüzdeki günlerde normale döner.
Tüfek teskereleri 5 yıl için veriliyor,süre dolduğundan yenilemem gerekiyordu,işlemi tamamladım teskeremi aldım,şimdi sadece Çevre ve Orman bakanlığından  avlanma harcı yatırıp belge alacağım.Kış mevsimi boyunca arkadaşlarımla zevkli av yapma imkanına kavuşacağım.
renovatıon 5 years time .I completed all formalities and take rifle missive today,later I will pay necessary paymenr to Environment and forest ministry to hunting missive so I will be hunting during winter season with my hunter friendsMy rifle missive duratıon finished this year,You must get 

7 yorum:

Unknown dedi ki...

s.a ilhami abi herşeyin gönlünce olması dileği ile abi hiçmi varova mücadelesi yapmadın o ne be desene senin kış arılarının durumu iç açıcı gözükmüyor inşallah şimden sonra doğacak olanlar sağlıklı olur lar şimdiden hayırlı sezonlar selam ve dua ile.

Murat ATMACA dedi ki...

Merhaba İlhami Bey
Vatandaşlarımız kahve köşelerinde vakit öldürüyorlar. Sizde maşallah arıcılık, bahçecilik, avcılık gibi bir sürü uğraş var. Boş insanın derdi, stresi bitmez.
Bir hobinizin sezonu biterken yenisi başlıyor. Adrenalin dolu avlar diliyorum. Bu arada tezkere yenileme kaça mal oldu?
Her şey gönlünüze göre olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi kovanları bir araya toplamakta fayda var, dün akşam yaklaşık 75 km yol yapmışız. Gidip gelmek acayip masraf çıkarıyor, mazota verecegin parayı şekere vermek daha mantıklı. Püren bu sene bir türlü kendisine gelemedi gitti. Hayırlısıyla sezonu kapadın gibi, baharada benim görüşüm kayıpsız çıkacaksın.Kolonilerin süper.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi hadi hayırlı olsun. Yeni sezonu varroa mücadelesiyle başlatmışın. Bal sağımından sonra yapılan varroa mücadelesi işte böyle olmalı böyle dökülmeli. Benden dökülmedi bende varroa yokmuş gibi safsatalar artık eskide kaldı. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

İlhami abi selamlar kayıpsız bir kış geçirirsin inşallah.yeni av teskeren hayırlı olsun bol avlar.sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

I hope your bees do well in the cooler weather!! What type of wild "game" do you hunt?

Thank you ... and all the best to you & your family!

Betty Manousos dedi ki...

that is awesome. hope the cooler weather is good for your bees.

thanks for stopping by and your wonderful comments!

all the best!