9 Kasım 2011 Çarşamba

Feast visits and forest trip Bayram ziyaretleri ve ormanlarda gezinti

 Bayramın birinci günü bayram namazından sonra  büyüklerimizin ellerini öptük daha sonra ölmüşlerimizin mezarları başında dua ettik.Gittiğimiz yerlerde ikramlar gayet güzeldi tabiiki baklava olmadan olmaz

After First day of sacrifice feast prayer we kissed  hands our oldest  family members later we went to sematary to made blessing our dead peoples.Places that we visit all traets was very nice.
 Kestane balı için arılarımızı götürdüğümüz Şile  İmrenli ve Akçakese köylerine bayram ziyareti için gittik.Ahmet abi gözlerinden ameliyat olmuştu,eskiye göre gözleri biraz daha iyi durumda inşallah yakın zamanda eski sağlığına kavuşur.
We went to Şile İmrenli and Akçakese villages we transport our bees those province for chesnut honey in summer season.My friend passed operatıon his eyes last year,his eyes situatıon very nice accordinh to old situatıon.Hopefully he regains former health as soon as possible.


 Ormanlarda gezintimizin amacı hayvanlarımız ve kuşburnu toplamak muşmula ağaçlarını kontrol etmek,mümkünse muşmula toplamaktı ama muşmulalar henüz olgunlaşmamış biraz daha beklemem gerekecek.

Koyunlarımız yavrulamaya başladı,ilk yavrumuzun annesinin sütü olmadığından beslemek zorunda kaldım.Koyun ilkine yavruladığından sütü olmayabiliyor bizde olayı  biberonla süt vererek çözdük.
Our sheep gave first lamb but no milk mother sheep that so  I have to feed my hand,I solve problem with feeding bottle.

8 yorum:

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kuzu çok güzel maaşallah. Çok eski günleri hatırladım, neyse. Bildiğim kadarı ile anasını emmesi gerekiyor biraz olsun.
kolay gelsin iyi bayramlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

Bu yıl ilginçtir muşmulalar hem olgunlaşmadı hemde geçen yıllara oranla çok çok az.Hani yok desem yeridir.

Anlaşılan bu yıl orman ürünlerinden beriyiz :)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

ilhami abi her canlının yavrusu hakikaten sevimli ve güzel oluyor. Artık arıları kapadık, bol bol gezi haberi yaparız. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

İlhami abi selam,kurban bayramınız kutlu olsun.Bizim buraya göre erken başlamış koyunlar kuzulamaya.Çok şirin oluyorlar küçükken kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

s.a ilhami abi öncelikle geçmiş olsun maşallah allahın izni ile şifa bulmuşun. arıcı olmanın avantajları kestane balı yemeye devam, malum kestane balı midenin dostu bu bal.maşallah kuzu süper
inşallah büyütebilirsin ana sütü olmayınca bütün yük sana kaldı allah yardımcın olsun selam ve dua ile.

Unknown dedi ki...

Wonderful photos ... thank you for sharing them!

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Yiğit,kuzunun en az 1 hafta anasını emmesi lazım,anne sütü bağışıklık sistemini güçlendiriyor,ama anne sütü yetersiz olunca mecburen doyurmak için besleme şart,

Sayın Şimşak,muşmulalar ayazı görünce çabuk oluyorlar,bolluk açısından önceki yılları arıyoruz.Hoşca kalın.

Değerli hocam hayvanlar hayatımızın bir parçası,onları sevince hayatın tadı bir başka oluyor,sosyal aktivitelerimiz mutlaka devam edecek,hayırlı günler.

Kıymetli Emrah sevmek her zaman güzeldir,sevilerek yapılan işte insanı dinlendirir,sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Kadıoğlu ilginize teşekkür ederim ,eski sağlığımıza tam olarak kavuşamasakta Allaha şükürler olsun iyiyim,her yıl 5 veya 6 kuzuyu bu yolla büyütüyoruz,hoşca kalın.

Thank you my friend stay well,regards.

melisettas dedi ki...

a piece for me (baklava ).... I liked