23 Kasım 2011 Çarşamba

prepare garden for planting bahçenin ekim için hazırlanması

 Bahçeyi bakla ,bezelye ve enginar ekimi için belleyerek hazırladım.Toprak gayet yumuşak olduğundan bellemesi kolay oluyor,gübre hem toprağı yumuşak tutuyor hemde nemi bırakmıyor.

I prepared my garden to plant broad bean,peas and artichoke .When soıl is very soft,prepare is very easy,manner keep soıl very soft and dont leave humudity.
 Enginarlar çok güzel yeni filizler verdiler bu yıl bahçenin yarısına enginar ekebilirim,bilimadamları bu yıl yaz mevsiminin kurak ve sıcak geçeceği yönünde görüş bildiriyorlar,bahçeyi buna göre düzenlemem lazım.

Artichokes give new plants this year,I will be plant  much more  artichokes my garden this year,according to scientists next summer may be dry and hot,so we must program this condotıon.
solucan olan toprak çok verimli demektir,öldüklerinde toprağa azot verdiklerini ,havalandırdıklarını biliyoruz,hazırlama anında pekçok solucan gördüm ,bu durum toprak kalitesi açısından iyi bir durum.

Worms its very important  soıl and our garden,we know that they give nitrogen in soıl,I saw very worm  while prepare my garden to plant.This condotıon very nice positıon for soıl quality.

6 yorum:

Exagono dedi ki...

nice work my friend.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi maşallahın var. Ben daha behçeye el atamadım. Kolay gelsin. Sağlıcakla kal abi.

Unknown dedi ki...

İlhami bey Selamlar,
Doğal ortamda,doğal yaşantı ve aynı zamanda sağlık içeriyor,bahce çalışmalarınızı zevkle izliyorum.
İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız,kolay gelsin.

Selamlar Saygılar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

İşi zamanında yapmak güzel.Helal olsun valla ben hala bahçeye elimi süremedim.Tembelliktenmidir nedendir hala anlayamadım.


SLM ve Muhabbetle...

mahmudiyearicilik dedi ki...

Kolay gelsin, bahçe işlerine başlamışsın.
Saygılar

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Plant more beans for us here too, beacause with the politicians we have we will get hungry soon!