5 Aralık 2011 Pazartesi

Enginarın faydaları ve ekimi hakkında bilgi benefits of artichoke and information about cultıvatıon


Enginarın bu kadar faydalı bitki olduğunu bilmiyordum,bu kadar özelliğini öğrendikten sonra bu yıl 70 adet ekmeye karar verdim.Bahçe komşum bir kökten 13 adet enginar aldığını söyledi,eğer bakım iyi olursa bende buna yakın verim alabilirim.
I dont know artichoke is so useful our bodies.After learn  useful so much I decided I  will  plant 70 piece this year.My garden neighbor said that He get 13 piece artichokes from  one plant.If ı make nice  maintanence I will be get nice yıeld during season.



 Enginarın ekime ve yeni sezona hazırlanması bu şekilde oluyor.Bazı arkadaşlarımız soruyorlar  yeni ekecek arkadaşlarımıza belki yardımcı olabilir.Önce bitki kökü temizleniyor,iki avuç koyun gübresi dökülüyor ve üzeri kapatılıyor
artichokes  plant and preparatıon  new saeson like this happening,some  my friends asking me  about plant and maintenance ,may be useful for them.Firstly cleaning plant root and give as 2 handful sheep manure and  you close with soıl.

6 yorum:

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

İlhami abi merhaba!Bahçe işlerini çok seviyorsun, ben de seviyorum bir kaç kök ben de eksem iyi olacak galiba.
Saygılarımla abi.

muhteşem turunç dedi ki...

İlhami abi hayırlı bereketli olu inşallah. Bende ekmiştim bi zamanlar ama köstebek denen yaratıklara yaramıştı. Aman köstebek varsa dikkatli olasın. Bu sene belki tekrar ekerim. Zira köstebek savarım var artık:) Kal sağlıcakla abi.

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Ali bey ,herşey sevgiyle başlıyor,ekmenizi öneririm,çünki siz teknik ve bilgili çalışıyorsunuz ,mükemmel ürünlerinizi görmek dileklerimle.

Saygıdeğer hocam,siz köstebeklere karşı formül bulduğunuza göre sorun çözülmüş demektir,kolay gelsin,iyi çalışmalar.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

İlhami bey diktiğiniz enginarlar bereketli olur inşallah 23 kök yerli enginarda benim bahçede var biraz daha dikmek bende istiyorum inşallah,sağlıcakla kalın.

SeneminYemekleri dedi ki...

İlhami bey ne kadar güzel. Böyle bahçey ile uğraşmak. Enginarıda çok severim. Hayalim bahçeli evde oturmak zira bahçeli evde büyümüş biri olarak apartman hayatı beni çok sıkıyor. Elim ve aykaklarım toprağa deyecek yoksa başka türlü insan mutlu olmuyor. İnşallah bol ve sağlıklı enginarlarınız ol( Nurtopu gibi ) :D

SeneminYemekleri dedi ki...

BU arada facebook ve varsa twitterda blogumdaki postu paylaşır birde 20 saniyeli firmanın sitesineüye olursanız. Tabiiki sizin müdürde şansı olur .İyi akşamlar...