22 Mart 2012 Perşembe

I bought one couple partridge Bir çift keklik aldım

 Bir çift keklik aldım,senelerdir içimde uhde vardı,keklik sesini duymak anılarımı tazelemek için,çocukken beslemiştim,bulunduğum Gebze yöresinde  yaklaşık 40 ila 45 yıl öncesine kadar çok kınalı keklik vardı,üre ve fosfat gübreleri tarımda kullanılmaya başlanınca keklikler yok oldu,hiç unutmuyorum,tarlada 10 dan fazla ölü keklik buldum ,kursaklarında şişkinlik vardı açıp baktığımızda bahsetmiş olduğum gübrelerden vardı.Zararlı ilaçlar,zamansız avlanma çoğu kuş türünün yok olmasına neden oldu,eskisi kadar çulluk , bıldırcın ve sülün yok,buna karşın çakal ve yaban domuzu nüfusunda aşırı bir artış var.

I bought one couple partridge,I was nostalgia in my for years,to hear and listen partridge voices very pleasurely myself ,I feed when I was younger,There was partrige groups in my region Gebze,while starting use artificial fertilizers in agricultural areas,partridges became lineage extinct,there was many partridges before 40 or 45 years .I dont forget I find 10 or 15 died partridges in area unconcious hunting finished those animals lineages.There was woodcocks partridges and pheasant in my province many years ago whereas there are many many jackals pigs and other harmfull animals.





11 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Ah be İlhami abi aslında hepimiz hobilerimizde çocukluğumuzu yaşamıyormuyuz...Hep o günlerin özlemi içindeyiz.. Kekliklerin hayırlı olsun.

TUNCAY HADİSE dedi ki...

İlhami Abi,
Kekliklerin güzelmiş,görünce bizimde hastalıklarımız depreşti.
Saygı ve selamlar.

Unknown dedi ki...

İlhami bey kınalı keklikleriniz hayırlı uğurlu olsun,çok güzel görünüyorlar maşallah.
Sizinde dediğiniz gibi ziraat ilaçları ve belinçsiz avlanmaktan keklikler doğada büyük zarar görüyorlar ,devlet üretip doğaya salsa bile yine birşey değişmez insanların kafasında tek bir düşünce var ben vurmazsam başkası vuracak düşüncesi memlektimizin her yerinde var ne yazıkki.
Burada Almanyada kınalı keklik türü yok,avrupada bile kınalı keklik bir çok ülkede yok,kınasız olanları varmış öyle diyorlar,ben şahsen doğada hiç görmedim.
Tekrar hayırlı olsun kınalı keklikleriniz,üretime geçerseniz eğer çok güzel olur :)

Selamlar Saygılar.

bekir dedi ki...

maşalah abi cok güzellersabah ları seslerinle uyanmak cok güzel olur

HÜSEYİN AVNİ ÖZCAN dedi ki...

İlhami abi güle güle besle abi bende çok meraklıyımdır kekliğe ama biz seyyar olduğumuz için malesef besleyemiyorum hatta Elazığ dan gelme kadife örtülü keklik kafesleri dahi saklıyorum.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

Kekliği gerçekten sevmişsin,gözünün içi gülüyor.Hayırlı olsun.

SLM ve Muhabbetle...

miriliburak dedi ki...

Abi hayırlı olsun kekliği bende çok severim bir zamanlar kedi kadar evcil bir kekliğim vardi bahçeye gider akşama yine bizimle eve dönerek kafesine girerdi. Götürmediğimiz zaman saatlerce evin çatısında öter ses verdiğimizde ise mutlaka yanımıza gelirdi.
Sonra bir kaç kez yabani keklik yakaladım ama kıyamayıp saldım tekrardan.

Hayırlı günler...

Unknown dedi ki...

selamun aleyküm abicim ne kadar güzel bir duygu çocukluk anılarının tazelenmesi hayırlı olsun güle güle besle selam ve dua ile allaha emanet ol.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi bunlar ne zaman yenecek duruma gelir, diye sormadan edemedim. Bol bol ürette bundan sonra keklikle besleneyim, horuz yemekten gına geldi::))
Görüntüleri çok güzel, inşallah sorunsuz yaşarlar.
Sağlıcakla kal.

evangelos naxios dedi ki...

Merhaba Ilhami,cok guzel!

Κωνσταντινος Αγγελόπουλος dedi ki...

Breed keklik, uysal, çok lezzetli yiyecek gibi görünüyor