27 Ocak 2008 Pazar

Genetiği değiştirilmiş ürünler ve zararları-Genetically engineered products and their disadvantages

Gelişen teknoloji hemen hemen tüm alanlarda kendini göstermektedir.Üretim,verimlilik,rekabet gücü ve daha çok para kazanma arzusu teknolojiyi sofralarımıza davetsiz misafir haline getirmiştir.Margarin ,gıda boyaları,tatlandırıcılar,,-probiyatikler ve nihayet bu misafirlere genetiği değiştirilmiş ürünlerde katılmıştır.Genetik değişiklikler sadece fazla ürün almak için değil aynı zamanda bu ürünlerin dayanıklılığını artırmak için de yapılmaktadır.İşte özellikle bitkilerde hastalık yapıcı mikroplara karşı bitkilere ürettirilen bazı maddeler insanda zararlı etkilere yol açabilmektedir.Bunların başında allerjik reaksiyonlar(gıda alerjileri) gelmektedir.Bunun yanında antibiyotiklere karşı direnç artışına neden oldukları ve insanların daha kolay mikrobik hastalıklara yaklandıklarına dair iddialar da bulunmaktadır.

The developing technolgy is showing itself in every area.Prodaction,effiency,power to compete and desire to earn more money has made the technology the unwanted visitor of our tables..Margarine,food madders ,sweeteners probiotıcs and finallyé"genetically engineered products" joined these visitors as a new comer.Whether we are aware or not many genetically engineered products are on our table.genetically modifications are done not only to obtain more prodacts but also to increase the durability of these prodacts.Some substances produced in plants against the germs that cause diseases can cause harm to human health.On top of these are allergic reactions(food allergies).Apart from this there are claims that these substance create resistance agains antibiotics and make humans more vulnareble to disaeses.

Hiç yorum yok: