22 Mart 2008 Cumartesi

Formik asit uygulaması ve şurup verilmesi

Bugünün programı şurup verilmesi ve formik asit uygulamasının 3. periyodik uygulamasıydı,iş yoğunluğu zamana karşı yarış vede havanın akşama doğru rüzgarlı olması nedeniyle kovanlardan görüntü almadım.Bu arada Nevzat abinin arılığında kontroller yapmakta olan Bulgaristan göçmeni vatandaşımız 35 yıllık usta arıcı Adem Kadir abinin çalışmakta olduğunu gördüm.Bu ustadan öğreneceğimiz mutlaka faydalı bilgiler vardır,faydalanmamız gerektiğini düşünürken ,Nevzat abiyle Adem abinin benim arılığa geldiklerini gördüm.Tabiiki usta olunca kendinden emin,ne yapması gerektiğini bilen,iyi işler yapma peşinde olan birisiyle çalışmak ,kendi noksanlıklarımızı görme aşısındanda iyi oluyor.Sonbaharda Nevzat abiye varroa ilacı getirmişti,uygulamanın neticelerini görmek için kovan kontrolleri yapıyordu,uygulamanın başarılı olduğunu söyledi.Bu arada benim kovanlarıda kontrol etmeyi ihmal etmedi,sağolsun,verdiği güzel bilgiler için teşekkürlerimi iletiyor,herzaman görüşlerini almak istediğimizi kendisine hatırlatıyorum.
Çalışma sonucunda yorgunluk atıyoruz,eksikliklerimiz ve yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yapıyoruz.




7 yorum:

Ali Türk dedi ki...

İlhami abi senin haberi okudum dün Nejdet abiyi dinledim,Birde göçmen abinin varroa ilaçının başarılı oldugunu söylemesi ilğinç bir durum çıktı ortaya.

Dün Nejdet abi 120 kovandan 60 kovanım söndü dedi,Bulgaristandan gelen ilaç başarısız olsaydı durum ne olacaktı onu merak ettim.Bu ilaç kışa girmeden geldi bahardamı kontrol edilirmiş.

Sen kendi işine bak abi aman olaralardan ilaç falan alma.Arıyı yarıya düşürüp birde başarılı olsursun sakın haa.

İlhami Uyar dedi ki...

Ali bey ben formik asit kullanıyorum,uyarıların için teşekkür ederim,sağol

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Merhaba-Καλημέρα!
I see that you have a good company with you. Always older people are good teachers.
Καλημέρα also to my friend Ali Turk!

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi, eski arıcı büyüklerimizden faydalanmak tabiki harika bir fırsat bizler için.Ancak bazı arıcıların dedelerinden gördükleri yöntemleri yüzde yüz doğruymuş gibi bizlere empoze etmeleride kabul edilebilir değil bence.Ama yinede öğrenmemiz gereken ve tecrübeyle elde edilebilecek bilgileri onlardan alıp elimine ederek kullanmak en güzeli

İlhami Uyar dedi ki...

Uğur bey,internet sayesinde süzgecimiz ve bilgi hazinemiz gelişiyor,bildiğimiz konularda yanlış aktarım olursa zaten kabullenemiyoruz.Mühim olan tecrübeyle bugünki teknolojiyi harmanlayıp mükemmeli yakalamak.Saygı ve sevgilerimi iletiyorum,hoşca kalın.

chaniabee dedi ki...

hello my frient!!What do you think of formik acid??

İlhami Uyar dedi ki...

Dear chaniabee,I applied 3 times formic asid,and I wiil apply next week,I glad to use this medicine,I cant see varroa mite in the hive.İf you read Prof Devrim Oskay investigation write,You saw best efficent to fighting varroa. percent % 96,best regards