17 Kasım 2008 Pazartesi

Visit of Beekeeper Nihat Çakmak,vintage of olive oil Arıcı Nihat Çakmak ziyareti ve zeytinyağı üretimi


Today we transport first party olive to make olive oil factory in Orhangazi town,when we finish our job earlear,I call Nihat Çakmak,he sad collect olive in thier garden,and he wait us in there,my friend and I we went to nearby İznik Çamdibi village,we find him collect olive later we visit their apiary,his father interested in bees,and watch carefully. They have 120 hives,and his father love beekeeping so he visit 3 time everyday their apiary,

Bugün toplamış olduğumuz ilk parti zeytinlerimizi yağ yapmak için Orhangaziye yağ fabrikasına götürdük,işimiz erken bitince İznikli arıcı Nihat Çakmağı aradım,zeytin topladığını ve bizi beklediğini söyledi,bizde kendilerini İznik Çamdibi köyünde ziyaret ettik,zeytin toplarken bulduk kendilerini daha sonra arılığına gittik babası arıların yanındaydı,arıları çok sevdiğini günde 3 defa ziyaret ettiğini söyledi,şu an 120 kovana sahipler.


Hives which we have search ,appearence perfect,incelediğimiz kovanların görüntüleri mükemmeldi.
My friend İlhan Ürüt (He retired Turkish Airlines as a computer engineer last year),curuosity bees,He wanted learn this subject,very pleasur when searc hives,he take more detail from old beekeeper.

Arkadaşım İlhan Ürüt(Geçen yıl Türk Hava Yollarından bilgisayar mühendisi olarak emekli oldu) arıcılığa merak sardı,kovan incelemelerinden çok zevk aldı,eski arıcıdan daha çok ayrıntı aldı.

We fill all olive those box, Tüm zeytinleri bu kasalara doldurduk
All box disharge bunker,tüm kovalar bunkere boşaltıldı
Conveyor bant transport in hot water and all olive wash in there,
Taşıyıcı bant zeytinleri sıcak suyun içine taşıdı zeytinler orada yıkandı.
Washing and cleaning system Yıkama ve temizleme sistemi
Grinding unit, Öğütme ünitesi

olive oil tasted myself,zeytinyağı tarafımdan test edildi.

Our olive oils ready you can drink,zeytinyağımız hazır,içebilirsiniz.

11 yorum:

Büyükdereli Ayhan dedi ki...

Taze yağın içerisine kimyon , karabiber , kırmızı biber koy , kızarmış ekmekle yemesine doyum olmaz.
Selamlar

Unknown dedi ki...

İlhami bey bizlerle paylaşdığınız resimler ve yorumlar benim çok ilgimi çekiyor zevkle izliyorum,
paylaşım için teşekkürler.
İşlerinizde başarılar ve devamını diliyorum.

Selamlar saygılar.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

ilhami bey yine güzellikler, yaşamış bizleride ortak etmişsin sag ol var ol zeytin yaglarınıda hafiyetle ye şifa olsun
bu yunanistandaki arıcılar ne cins arı ile çalışıyor toplu arı kulube icinde bakıyor bir birini yagmalamıyor bu konuyuda işlede bilgimiz olsun
KOLAYGELSİN

UĞUR KIRAN dedi ki...

İlhami abi. aynı şekilde bizim burdada kooperatifin kurdugu yağ fabrikası var ve zeytin yağının nasıl elde edildiğini gözlemlemek için geçen yıl bende gezmiştim içerisini.Bu türden ülke ekonomisine katlıda bulnan fabrikaların artması gerektiğine inanıyorum.Benimde iyi kötü zeytin veren ileriki yıllarda çok daha fazlasını alabileceğim kendi diktiğim zeytin ağaçları mevcut.Bana nasip olmasada daha sonraki kuşaklara yemek nasip olacak belki ama olsun, hiç sorun değil.En azından dikili bir ağacımız var diyebiliriz.Saygılar abi.

chaniabee dedi ki...

very nice olive !!! bravo my friend !!!

arıbeyi dedi ki...

İlhami Bey;
Güzel bilgiler ve güzel görüntüler için teşekkürler. Bilgilendik ve hoşumuza gitti.
Benimde aklımdaydı.Şu senin ürettiğin zeytinlerin yağından 2kğ. kadar göndersende Ayhan beyin dediği ''Taze yağın içerisine kimyon , karabiber , kırmızı biber koy , kızarmış ekmekle yemesine doyum olmaz.''tezini denesek.
Ne dersin.
SAYGILARIMLA.

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli arkadaşlar iyi ,güzel,doğru yapılan tüm işleri benimsemek ve paylaşmak görüşündeyim,önceleri 8 kg zeytinden 1 kg yağ çıkaran tesisler şimdi 5 kg zeytinden 1 kg yağ çıkarıyor,çıkan posayıda kaloriferde yakıp,sıcak su hazırlıyor ve zeytinleri sıcak suyla yıkıyor,benim görebildiğim bu,tüm arkadaşlardan istirhamım çevremizdeinsanlığa,çevreye faydalı yapılan işleri teşvik etmek,paylaşmak gereğine inanıyorum.Bu konuda birey olarak üzerimize düşen sorumluluklar olduğunu düşünüyorum.Sevgili Ayhan hocam kırmızı biber hariç diğerleriyle tadına güzelce bakıyoruz.Değerli Mehmet bey gördükleriniz ve okuduklarınız sizin yansımalarınız,sizden etkileşim ve rüzgar çok fazla o etkileşimi ve rüzgarı devamlı bekliyoruz. Saygıdeğer Ali Osman bey,allahaşkınıza o güzel yazılarınızdan bizi mahrum bırakmayın ,bloğu her açtığımızda güzelliklerden beslenmek ve bilgilenmek istiyoruz,uzun film kopmaları olmasın lütfen,dediğiniz konuyu Yunanlılarla canlı tartışabiliriz,ben sizin msn nizi kaydettim ama hiç görüşemedik,maalesef.Sayın Kıran(Müdürüm),sizden çevreye her türlü güzelliğin yansıyacağına kendime inandığım kadar inanıyor,tüm aktivitelerinizde olağanüstü başarılar diliyorum.Kıymetli Hocam ,zeytinyağının lafımı olur,şimdiden kekik ,çizme zeytin ,trilye,yeşil zeytin hazır,buyrun afiyetle yiyelim.

Κώστας Ελευθεριου dedi ki...

Nice job my friend.

Corfu bee dedi ki...

Hello from Corfu and produce enough oil and here only the quality is not so good because the method of collection but also the diversity of not even the most modern and olives but we are of the oldest in Greece by Venetians age of the 13th century. Imagine that the amount of certain dangerous trees reach 20 meters. Now enter and arrogant something more low cutting the trees and bringing new varieties.

İlhami Uyar dedi ki...

Dear Costas,as you know olive oil is very important to humans healty,according to old sources Turkey,Greece,Italy,Spain and Portugal famous and important olive oil producer countrıes at the wörld.As a person we must know olive trees wörth,meintinance and prunıng,as ı read olive trees approxatimely 400 or 500 years live,we dont cut random,we must care specally,because of olive oil natural nourishment,no harmfull and no give damage humans healty,we guard olive trees everytime.20 years ago you can see olve trees all enviroment but now unfortunately,you cant see same garden in here now,ı m very sad this stuation.Technolocigal devolepment and indistrulazation give damage all garden enviroment and agricultural area so you dont produce quality crops.İf we know,we have own wörth,we can be understand and quard all valuable things against time.At least we must teach our children traditional foods sources necessary and important to all of us.Meanwhile they can be use carufully all food and food sources,if you follow technological devolepment and investigations all wörld törn natural sources and organics prodacts ,those crops gain wörth and account.I hope will be better in future time.

sp-kor dedi ki...

To: ilhami Uyar:
The average oil production - depending on the harvest, the collection and proccess method - is from 20% to 25%.Not bad at all comparing it with older times.
I wish you all the best for the new year, with, first of all, good health and prosperity.