10 Nisan 2009 Cuma

Hungry and tired pigeon Aç ve yorgun güvercin

When I checked and walked my area in plant,suddenly one pigeon fall my front,I take it from ground,it looklike tired and hungry.When I make it control I saw blue circle in leg,later I went to town and I buy 1 kg wheat when I give wheat for pigeon,it eat many wheat and drink water,we love it as a all family members.I put in cardboard box and I open many holes to get air.

İşyerinde saha kontrolü için yürürken önüme aniden güvercin düştü,yerden aldım yorgun ve aç görünüyordu,kontrol ettiğimde ayağında mavi daire takılı olduğunu ve üzerinde işaretler olduğunu gördüm,daha sonra şehire giderek 1 kg buğday aldım,buğday ve suyu verdiğimde karnını doyurdu ve suyunu içti,karton kutuda hava alması için delikler açtım.Tüm aile bireyleri olarak onu çok seviyoruz.


There are 2 type pigeon in our region but this type different in my opinion.
Bölgemizde iki tip güvercin var kanaatime göre bu değişik tip güvercin.

There is circle in left leg and some marks,sol ayağındaki halka ve işaretler



When I arrived pets shoop owner,she said that this pigeon may be very valuable,perhaps may be come in abroad countries,later I went to Darıca Botanik Zoo but I didnt find Veterinarian doctor,if I can be find Veterinarian doctor probably we can solve some problems,also pets shoop owner give me 1 kg pigeon bait as a gift

Evcil hayvan satan mağazaya gittiğimde,mağaza sahibi güvercinin değerli olabileceğini hatta yurdışından gelmiş olabileceğini fakat kendisinin su ürünleri mezunu olduğu için pek bilgisi olmadığını söyledi ve 1 kg güvercin yemini hediye olarak verdi.Daha sonra Darıca Botanik Parkı ve hayvanat Bahçesine götürdüm fakat veteriner hekimi bulamadım,eğer veteriner hekimi bulabilseydim muhtemelen gerekli bilgileri alabilecektim.

Our pigeon will be sleep as a satiate and powerfull at this night
Güvercinimiz bu gece tok ve zinde olarak uyuyabilir

5 yorum:

OKTAY dedi ki...

ilhami abi güvercinler hakkında bilgili sayılırım. Halil in kücüklüğü nasıl dayısının yanında arı içinde geçti ise bende dedemin güvercinleri ile büyüdüm.
Bu güvercin daha cok posta güvercinine benziyor. Sanırım bir yarışma sırasında yorgunluk ve açlıktan bitap düşmüş olabilir. Kendini toparladıktan sonra evine gider. Çünkü bu güvercinlerin evine gitmeleri için en önemli sebeb eş olmaları. Eşine dönmek için kendini toplayınca eğer bırakırsanız gider.
2 sene önce aynı durum benim başıma geldi. Aynı durumda bir güvercini benim iş yerinde yakaladım. Ayağında 2 halka vardı. birinde cep tel no. aradım sahibini tamam dedi benim kuş diğer ayağındaki numarayı sordu. nerdesiniz dedim, yeşilköy civarında bir petrol ofisi sahibiymiş. Hobi olarak posta güvercini besliyor ve yarıştırıyormuş. O kuşu 2 gün önce Tokattan bırakmışlar. Ben sandım Tokatköy, haa bizim buraya yakın dedim yok dedi beykoz değil, Tokat ili. Dedi artık kuşu istemem. o kuş benim için bitti, çünkü eve gelemedi, ondan yavruda almam. çok şaşırdım. meraklıysan istersen eşinide göndereyim dedi bana. neyse hikaye böyle devam ediyor.
ama sen istersen kuşu bana gönder cünkü benim iş yerinde 10-12 tane güvecin var yavruları ile. Yanımda çalısan gençlerin meraklı onları besliyor, bende idare ediyorum....

d.m.t dedi ki...

İlhami bey; güvercinin ayağındaki işaret bir sahibinin olduğunu gösteriyor. Güvercin sahipleri kuşları karışmasın diye böyle işaretler koyarlar.

Sağlığı yerinde olduğuna göre onu bulduğunuz yere götürün ve serbest bırakın. Evine gidecektir:)

UĞUR KIRAN dedi ki...

Abi sen elinden geleni yapmışsın, bundan sonrası yaradanın işi.

erbabarici dedi ki...

selamun aleykum.
İlhami Bey sizdeki merhamet ve yardım duyguları gerçekten beni duygulandırdı herkes sizin gibi duyarlı olsa sorunlar kendiliğinden çözülecek,SEVGİ,KARDEŞLİK VE MERHAMETLİ BİR DÜNYA DİLEKLERİMLE...

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Before two years ago I had catch a pigeon with a letter in his leg with a telephone written there!
I telephone his boss in Rhodos, it was came from island Rhodos and went to town Giannena. It was letter carrier pigon!
When took a breath in his little break went on for his trip!
I din ‘t know if it reached his destination…