11 Mayıs 2009 Pazartesi

Acacias start blooming Akasyalar çiçeklenmeye başladı

I saw acacias blooming near the road. when I visited my apiary,acacia is noted for give much more honey,another hand after the rain many flowers start blooming.Probably this year may be very prodact according to last two years.When rain often and regularly I thought give nectar all enviroment and flora fauna eneough for bees and other living beings.
Arılığı kontrol için gittiğimde,yol kenarlarında akasya ağaçlarının ve diğer bitkilerin çiçeklendiklerini gördüm .Akasya ağacı bol bal vermekle bilinir.Muhtemelen bu yıl geçen iki yıla göre daha verimli geçeceğini söyleyebilirim.Diğer taraftan yağmurların sık ve düzenli yağmasından dolayı bütün bitki örtüsü ve çevrenin arılar ve diğer canlılara yeteri kadar nektar vereceğini düşünüyorum.
There are many kind flowers at enviroment,Çevrede çeşitli çiçekler mevcut.

I cut grass with scythe in my apiary enviroment.Tırpanla arılığımın etrafını temizledim.


6 yorum:

UĞUR KIRAN dedi ki...

Tırpanı kullanırken belini incitmeyesin abi,onu kullanmak tecrübe ister.Benden hatırlatması.

İlhami Uyar dedi ki...

Saygıdeğer müdürüm,uyarıların için teşekkür ederimde yaş 51 bu zamana kadar öğrenemediysem dediğiniz doğru.Ustam tekniğini öğretti sağolsun,iyi çalışmalar,kolay gelsin.

Unknown dedi ki...

iLHAMİ ABİ yağişlar flora her şey yolunda olunca insan başka ne isteyebilirki ,bizim burda bahar denen bir şey olmadı hala ısınma sorunumuz devam ediyor,iyi günler kolay gelsin.

Volkan Karuk dedi ki...

İlhami bey merhabalar
09 Ekim 2007 Salı tarihli yazınızda macar akasyalarından bahsetmişsiniz, bende ekmeyi düşünüyorum, siz bulabildiniz mi, bulduysanız nereden bulabiliriz, teşekkürler, iyi çalışmalar

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Good morning and I wish you to have good crops!

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Volkan Karuk,Macar akasyalarını elde edemedim,sebebide Macar Konsolosluğu şu anda transfer olayına sıcak bakmıyor olmasından ,gelişme olursa haber veririm.İyi çalışmalar kolay gelsin.