24 Mayıs 2010 Pazartesi

bee controls After the rain Yağmur sonrası arı kontrolleri

Yağmurdan sonra kovan kontrollerimde olumsuz bir durum gözlemlemedim.Kovanlar verilen emeklere gelişerek cevap vermişler.Yavru durumları gayet güzel,herhangi bir olumsuzluk olmazsa ,bu yıl verimli bir sezon olacağa benziyor.Bazı kovanların önlerinde arı yığılmaları oluyor,diğer taraftan oğul olayına karşılık ana memesi varmı diye kontrolden geçirdim.Herşeyin kontrol altında olması gerekiyor,bu kovan ikinci katıda yavru ile doldurmuş,umarım kestane için gittiğimiz yerde ,bu çalışmasının karşılığını verim olarak bize yansıtır.Kovanın gelişimine ayak uydurmak için bende üçüncü katı verdim

When I checked hives after the rain,I didnt observation negative position,all hives give a devolepment that I give a crawl against devolopping ,brood situatıon very nice,if not a negative situation,this year looklıke very prodactive year,I checked queen cell all hives,this hive fills brood second flat,I hope this hive will give me much more chesnut honey,for hives speed catch,I put 3rd flat.

Bu arada bahçeyide ihmal etmiyoruz,patates,soğan,enginar,bakla ,bezelye ektik,şimdi sırada patlıcan,biber,domates,salatalık,kabak ve diğer bitkiler var.3 günde bir suluyorum,gübrelerinide verdim,şimdiki durumda görüntü gayet güzel.

Meanwhile we dont neglect our garden,we plant pateteos,unıon,artichoke,beans,peas,now our program plant tomato,pepper,eggplant,cucumber beans and zucchini,I m watering every 3 days,I gave manner too,it s very nice landscape in current time.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

İlhami bey inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız,paylaşımlar için teşekkürler,selamlar saygılar.

Şevket dedi ki...

İlhami bey tebrikler arılarınıza iyi bakmışsınız.
İki sene önce 3,4katlı kovan nedir bilinmezdi.
Kısa zamanda blokların arıcılığımızı getirdiği noktayı gördükçe memleket arıcılığı için seviniyorum.Emeği geçen blok arkadaşlarına teşekkür ediyorum.
Buralardan faydalı olan bilgi memlekete yayıldıkça sevincim birkat daha artıyor.
Bereketli bir sezon dilerim.Saygılarımla

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi bu arının karniyol oldugunu bence yazmalısın. Gerçi karniyolun kendisini ispatlamasına gerek yok ama bana gelen sevmediğim anaarı ölümlerini bile yayınlıyorum.
Birde bu arı bölündükten sonra buralara geldi, biz eskiden haziranın 15 şinde 15 çıta arı oluşturamıyorduk. Eninde sonunda taşlar yerine oturacak, bak Almanyada bir tane oğul çıkmıyor arıların gücüde ortada, bizim memleketin halide belli, kal sağlıcakla.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

İlhami Abi.

Allah bereketini artırsın.Üç kat kovanı görmek güzel.

SLM ve Muhabbetle...

İlhami Uyar dedi ki...

Değerli arkadaşlar ,etrafımızdan esinlenerek yanlış yapmamaya çalışıyoruz,emeği geçen tüm ustalara en içten dileklerimle saygılar sunuyorum.
Sayın Yüksel tüm arıcı arkadaşlar adına düşünüyorum sizin temennilerinizi ,hangi memleketten olursa olsun,başarıyı saygıyla alkışlıyorum,sizede verimli sezon dilelerimle sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Kıymetli Şevket bey,inanıyorumki düzenli kontrol ve eksiklikleri görerek gidermek başarıyı getirecektir,bu anlamda blogların faydasını ve atılan köprüleri ,bilgii paylaşımını inkar edemeyiz.Sizede verimli sezon dileklerimi iletiyor ,herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.
Sayın Türk ben sizin hakkınızı yermiyim,iyi işler yapan kim olursa olsun başımızın üstünde yeri var,bu arı geçen yıl senin vermiş olduğun ana arı,koloninin içinde en iyi gelişen arılardan birtanesi,kolaylık ve başarı dileklerimle.
Sayın Şimşak ,umarım tüm arkadaşlarımız çıtayı yükselterek verim açısından mükemmeli yakalayacaklardır.Başarılı ve bereketlisezon dileklerimle saygılarımı iletiyorum.