12 Eylül 2010 Pazar

Ramadan feast and other activities Ramazan bayramı ve diğer etkinlikler

Ramazan Bayramını Bayram namazını kılarak başlatmış olduk,namazdan sonrada dağılmayarak cami içinde bayramlaşma merasimini tamamladık sonrada topluca mezarlığa giderek ölmüşlerimiz için dua ettik.Bayramlar kaynaşma birlik ve beraberlik için çok güzel bir vesile.

We started Ramadan Feast firstly feast prayer,later we didnt dispersed we comleted traditional holly seremony in Mosgue,after that we visited semetary collectivly we pray for our dieds.Feasts very nice opportunity for cohesivness and friendships.
Her bayram olduğu gibi topluca mezarlığa gidildi ve dualar edildi.
As with all feasts we were going to cemetary and made prayers our died people
Göçerlerden olan Ali Karakaşı ve oğlu Tayyar Karakaşı ziyaret ettim ve bayramlarını kutladım.Yörükler çok saf ve temiz insanlardır,yapmış oldukları peynir ve ayran çok lezizdir.Hayvanları katkı ve yem verilmeden doğal ortamda beslendiğinden etleri ve ürünleri aranılmaktadır.Yalnız bu yıl kurt yüzünden bayağı kayıp verdiklerini söylüyorlar,yörükler çok avcı insanlardır bunu sorduğumda hava yağmayınca kurdun izini bulmak zordur,yağmur yağınca gereğini yapacaklarını söylediler.

I visited nomad people in forests they made original cheese buttermilk and other prodacts ,all people prefer their prodacts meat,milk and others,


Yörükler elektrik olmayan bölgede yaşıyorlar ama artık onlarda çözümü rüzgar enerjisinden yararlanarak elektrik üreterek sorunu çözmüşler.
Pürenler muhtemelen yağmurdan sonra çiçeklenecekler,bugün itibariyle çok güzel yağmur başladı,inşallah sonuç çok güzel olur.

Pyrens probably blooming starting after rains,today rains was started todays,we hope we will be get eneough honey from pyren and arbatus.

Bu arada eşek arılarıda boş durmuyorlar,arazide gezdiğim sürece yerlerini tesbit edip gereğini yapıyorum.Bu sefer yuvalarını yüksek ağaca yapmışlar ama onunda çaresini buldum.

Evin bacasına yuvalanmışlar ,ev sahibi görmeden eve girerse işi zor.
Lahit mezarlar bizi geçmişe dönük düşünmeye zorluyor,bu topraklardan kimler gelmiş kimler geçmiş,en eski bilinen kavimler olarak Kutsal kitabımız And,lut,Semud ve Medyen kavminden bahsediyor.İnsan düşünmeden edemiyor,bu mezarlar o günkü teknolojiyle nasıl bu kadar ince işcilikle yapıldı,nasıl bir güçle üst üste konulabildi,çünki çok ağırlar insan gücüyle konulabilmesi zor .

Sarcophagus forcing us to think old time,who in this land past time who have come,Our holly Quran sad old peoples Semud,Lut,And Medyen,People thinking what is succes those hard jobs because stone very heavy and you dont some peoples törn some peoples,we dont know old technology,with fewer people not put superpose this thombs.


4 yorum:

Taşkın ÖZŞAHİN dedi ki...

hayırlı ramazanlar
allah tekraını nasip etsin
bayağı güzeldi

mutfakcini dedi ki...

Allah kabul etsin.Geçmiş de olsa bayramınız kutlu olsun..Allah nice bayramlar göstersin.Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Sitemi ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Geçmiş bayramınızı da tebrik ederken hayırlı günler dilerim.

MAVİ TUTKU dedi ki...

Geçmiş bayramınız kutlu olsun.